Še možnost vpisa novih pacientov

20.10.2022

V ambulanti Koprivec v Gorenji vasi, v kateri delo opravlja mladi zdravnik Jaka Šinkovec, še sprejemajo nove paciente.

V družinski ambulanti zdravnika Jaka Šinkovca je trenutno opredeljenih 826 pacientov. »Ambulanta ima dodeljenega 0,6 programa, če bi preračunali na celo ambulanto, bi to pomenilo nekje 1400 pacientov,« pojasnjuje mladi zdravnik. »Večinoma so pacienti mlajši oziroma srednjih let. Veliko je domačinov, kar nekaj pa tudi delavcev v podjetjih bližnje in širše okolice, ki pa tudi prebivajo v okolici,« pojasnjuje strukturo pri njem opredeljenih pacientov Šinkovec, ki jo dopolnjujejo tisti, ki prihajajo od dlje: tudi iz Kranja, Žirov in Ljubljane, predvsem Šiške.

»Z veseljem sprejmemo vse paciente, ki bi želeli imeti zdravnika v Gorenji vasi. Še posebno smo veseli domačinov, ki so bili doslej vodeni v Škofji Loki,« poudarja Šinkovec in dodaja, da je prednost vpisa pri njih tudi praktične narave: zdravstveni dom je lahko dostopen in ima dovolj parkirnih površin, obenem v Gorenji vasi že nekaj časa potekajo tudi odvzemi krvi, pacientom se tako ni treba voziti v laboratorij v Škofjo Loko, »v starosti pa je treba pomisliti tudi, da bo kdaj mogoče potrebno zdravljenje na domu, kar lažje izvede lokalna ekipa«, je prepričan. »Rentgensko diagnostiko v določeni meri nadomesti ultrazvok, ki ga v ambulanti zelo radi uporabljamo. Možni so tudi manjši kirurški posegi, odstranitve kožnih sprememb, infiltracije bolečih sklepov in drugih mest,« opiše vrsto manjših posegov, ki jih lahko opravijo v ambulanti, v kateri je po trenutnem programu prostora še za okoli tristo pacientov.

Kot pojasnjujejo, delo lepo teče, saj je ekipa mlada in ima za zdaj še veliko motivacije za delo. Delovni čas ambulante je ob ponedeljkih popoldne, ob torkih in sredah dopoldne, ob petkih pa delajo izmenično.

Damjana Peternelj