Še vedno v odlični formi

20.10.2022

O Gregorju Stanoniku smo v Podblegaških novicah nazadnje pisali pred tremi leti, ko je že petič zapovrstjo osvojil naslov svetovnega prvaka v najtežjem gasilskem tekmovanju na svetu – Firefighter Combat Challenge. Po dveh koronskih letih se je letos ponovno podal na tekmo.

Julija je v nemškem Moslu osvojil drugo mesto v kategoriji nad 30 let in četrto mesto med 160 tekmovalci. V dvojicah z Anžetom Habjanom sta bila druga. V štafeti in v ekipni razvrstitvi je bila FCC team Slovenia v sestavi Anže Habjan (gasilska enota Fraport Slovenija), Igor Pašič (PGD Radovljica), Miha Žargi (PGD Mengeš) in Gregor Stanonik tretja.

V mestu Tulln blizu Dunaja je konec septembra slavil v kategoriji nad 30 let ter bil tretji med 120 tekmovalci. Z Anžetom Habjanom sta bila druga, prav tako je na drugem mestu končala ekipa FCC team Slovenia. »Občutki po dvoletnem premoru od tekmovanj so super. Po dolgem času smo se srečali s starimi gasilskimi kolegi iz vse Evrope. Treniral sem ves čas, le na poligonu malo manj,« pojasni Gregor Stanonik, ki je medtem postal tudi lastnik telovadnice v Gorenji vasi, kjer skupaj s partnerico Blažko trenirata približno 70 ljudi. »Obdobje koronavirusa je vse zelo zaznamovalo, saj je po tolikšnem času brez tekmovanj težko ostati v dobri formi. Najbolj sem ponosen, da mi je kljub vsemu uspelo ostati v formi, ohraniti moč in kondicijo in se tako kosati z mlajšimi, ki prihajajo v t. i. najtežji dve minuti v športu,« še razloži Gregor Stanonik, ki bo pri tekmovanjih vztrajal, vse dokler mu bosta dopuščala zdravje in čas. V prihodnjem letu upa na udeležbo na svetovnem prvenstvu v Ameriki.

Lidija Razložnik