Sejem alpsko-jadranske kuhinje

23.10.2020

Med 17. in 27. septembrom so v Celovcu v organizaciji Turistične zveze Celovec potekali zdaj že vsakoletni Dnevi alpsko-jadranske kuhinje, v okviru katerih je med 25. in 27. septembrom potekala Alpsko-jadranska pot okusov. Na njej se je predstavila tudi Poljanska dolina.

Ideja dogodka je združevanje vrhunske gastronomije in najboljših proizvajalcev iz Slovenije, Furlanije, Istre in avstrijske Koroške. Letos je celotno dogajanje potekalo v skladu s trenutno situacijo bolj zadržano in mirno, z manj "pouličnega" dogajanja, vendar je bilo kljub temu čutiti pravi sejemski utrip, pozitivno naravnanost in željo obiskovalcev po spoznavanju razstavljavcev in njihove ponudbe.
Zavod Poljanska dolina je na svoji stojnici predstavljal občino Gorenja vas - Poljane, celotno Poljansko dolino in hkrati tudi njene ponudnike. Obiskovalci dogodka so lahko dobili ideje za izlete, informacije o možnih nastanitvah, kulinaričnih doživetjih in tematskih poteh ali kupili katerega izmed izdelkov rokodelcev naše doline. Odziv obiskovalcev na našo ponudbo in predstavitev je bil odličen, hkrati pa smo udeležbo izkoristili tudi za nova poznanstva in možna prihodnja sodelovanja z različnimi deležniki v svetu turizma.

Jera Miklavčič