Šesta med evropskimi strelkami

21.9.2023

Julija je v južnokorejskem mestu Changwon potekalo mladinsko svetovno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem. Vstopnico si je z odlično uvrstitvijo na evropskem prvenstvu v Estoniji priborila tudi mlada, a obetavna strelka Manja Slak, članica Strelskega društva (SD) Gorenja vas.

Na tekmovanje se je Manja Slak odpravila s pričakovanji, da bi streljala na nivoju osebnega rekorda (571 krogov). Med 64 strelkami je v kategoriji zračna pištola mladinke s 563 krogi osvojila 29. mesto in 6. mesto med evropskimi strelkami, kar je izjemno dober rezultat glede na dejstvo, da je med tekmovalkami velik delež Azijk. »Prepričana sem, da bi bila uvrstitev precej boljša, če bi z menoj v Korejo prispel tudi moj kovček s potrebno prtljago. To me je spravilo v veliko večji stres kot sama udeležba na tovrstnem tekmovanju,« iskreno pravi Manja Slak, ki poudarja, da časa za tremo ni bilo, saj je razmišljala zgolj o svoji izgubljeni prtljagi. »V boljšo voljo so me spravile sestre in mama, ki so me prišle spodbujat. Po tekmi smo skupaj še teden dni spoznavale Južno Korejo.« Na tekmi jo je spremljal reprezentančni trener Damijan Klopčič. Trener in predsednik SD Gorenja vas Aleš Košir je z njenim nastopom zelo zadovoljen. »Glede na vse težave in smolo, ki so Manjo Slak spremljale, od zamude letalskih poletov do izgube prtljage, zaradi česar je šele ponoči prispela na prizorišče, naslednji dan pa je že sledil uradni trening ter dan kasneje še tekmovanje, je kot debitantka pozitivno presenetila,« je povedal.

Po krajšem dvotedenskem premoru je zdaj že polno zasedena s pripravami na novo sezono, ki jo bo odprla 30. septembra s tekmo v Rečici pri Laškem. Oktobra se začne državna liga, na kateri bo SD Gorenja vas zastopala v mladinski in članski 1. A ligi, sledijo še reprezentančne tekme.

Lidija Razložnik