Sezono začeli z dobrimi rezultati

2.2.2023

Strelsko društvo (SD) Gorenja vas je lani oktobra uspešno zakorakalo v novo sezono, ki bo v disciplini zračnega orožja trajala do aprila, ko se bo začela malokalibrska na zunanjih streliščih. Ta bo trajala do septembra.

Najboljše tekmovalne rezultate je trenutno dosegla članica društva Manja Slak, ki je zmagala na mednarodnem tekmovanju v streljanju z zračno pištolo Salona open DC Solin, ki je potekalo 5. in 6. novembra na Hrvaškem.

V konkurenci iz sedmih držav je zmagala tako med mladinkami kot absolutno med članicami in mladinkami. Na mednarodnem tekmovanju 46th Mladost Trophy Zagreb, prav tako na Hrvaškem, 3. in 4. decembra, je bila v disciplini zračne pištole tretja med mladinkami in prva absolutno med članicami in mladinkami. V državni ligi Strelski upi 2022, 22. oktobra v Ormožu, se je uvrstila na prvo mesto s pištolo med kadetinjami. Za člani ŠD Gorenja vas je tudi uspešen prvi del sezone v prvi B državni ligi v zračni pištoli mešano moški in ženske, saj so se uvrstili na prvo mesto. Kot je povedal predsednik društva in trener Aleš Košir, ob podobnem nadaljevanju pričakujejo uvrstitev v prvo A državno ligo v naslednji sezoni. V ekipi trenutno nastopajo Gašper Božič, Olga Justin, David Cankar in Manja Slak. Povedal je še, da je Manja Slak, ki jo tudi trenira, edina članica iz gorenjevaškega društva v slovenski državni reprezentanci in je ena najbolj perspektivnih mladink v Sloveniji. Trenutno trenira enkrat tedensko v Gorenji vasi, dvakrat tedensko pa v Ljubljani zaradi bivanja v dijaškem domu, saj srednjo šolo obiskuje tam. Večino koncev tedna v letu ima že rezerviranih za tekmovanja za domače društvo ali državno reprezentanco pod okriljem strelske zveze, ki je krovna organizacija za ta šport na nacionalnem nivoju. Tudi nekateri drugi člani na tekmovanjih dosegajo lepe rezultate. Kot še pojasnjuje Košir, Manjo po novem letu čakajo reprezentančne priprave za tekmovanja, cilj za to sezono pa je, da pride na evropsko prvenstvo v Tallinu v Estoniji. Večina disciplin, s katerimi se ukvarjajo v SD Gorenja vas, je olimpijskih. Zaradi potreb društva dva člana, David Cankar in Manca Košir, ki sta tudi uspešna tekmovalca, zaključujeta zahtevno šolanje za trenerja pod okriljem Strelske zveze Slovenije in Olimpijskega komiteja Slovenije. V društvu vse, ki jih strelski šport zanima, vabijo v svoje vrste. Pri njih se lahko oglasijo ob ponedeljkih in sredah od 19. ure naprej.

Jure Ferlan