Skakalkam in skakalcem so pripravili lep praznik

18.4.2024

Po zaključeni sezoni v smučarskih skokih, ko je Nika Prevc dvignila kristalni globus, so v Dolenji vasi pripravili sprejem vseh skakalcev družine Prevc, zbrani, med katerimi sta bila tudi gorenjevaški župan Milan Čadež in poslanec Žan Mahnič, pa so zaploskali tudi Niki Križnar in drugim skakalkam.

Čeprav je bil velikonočni ponedeljek deževen dan, je bilo v Dolenji vasi v Selški dolini veselo, saj so pripravili sprejem za skakalce iz družine Prevc. Posebna pozornost je bila namenjena Niki Prevc, ki je bila v tej sezoni v svetovnem pokalu najboljša med dekleti in je kot druga Slovenka – za Niko Križnar – osvojila veliki kristalni globus.

Na prireditveni oder so tako prišle tudi naše odlične smučarske skakalke Urša Bogataj, Katra Komar, Nika Križnar in Taja Bodlaj. »Nika Prevc je zelo simpatična punca, ki je takoj, ko se nam je pridružila, pokazala, da je zelo navdušena nad skoki, da ima jasen cilj in da ji bo uspelo,« je povedala Nika Križnar iz Delnic.

Seveda je bil ob zaključku tekmovalne kariere čestitk deležen tudi Peter Prevc, Domen Prevc pa je obljubil, da bo še naprej skrbel za privlačne skoke.

Vilma Stanonik