Skrbijo za promocijo podeželja

19.10.2023

Razvojna agencija Sora je pretekli teden pripravila že 21. Teden podeželja na Loškem z namenom promocije podeželja in dejavnosti na podeželju.

Za uvod v Teden podeželja so pripravili tržnice kmetijskih pridelkov in izdelkov, nato je sledila še vrsta dogodkov, s katerimi so poskrbeli za promocijo podeželja, izobraževanje ponudnikov ter načrtovanje novih razvojnih aktivnosti.

Med drugim se je bilo mogoče z Irmo Dolinar podati na Goro na malo drugačen način, v domu čebelarjev v Brodeh pa so pripravili srečanje ponudnikov blagovne znamke Babica in Dedek. Na ekskurziji na Dolenjsko in Belokranjsko so spoznavali njihove blagovne znamke lokalnih dobrot, Javni zavod Ratitovec je pripravil tematski sprehod po Sorici s kulinaričnim doživetjem. Na Upravi enoti Škofja Loka je potekal strokovni posvet o dopolnilnih dejavnostih na kmetijah. Teden podeželja na Loškem so minulo soboto zaokrožili na Visokem s čebelarsko-kulinaričnim dogodkom, kjer je bilo mogoče spoznati ponudnike blagovne znamke Babica in Dedek ter druge lokalne ponudnike, pa tudi aktivnosti Čebelarskega društva Škofja Loka. Na kulinarični delavnici so pripravljali jedi iz prosa z dodatkom medu, čebelarji pa so lahko prisluhnili še strokovnemu predavanju.

Mateja Rant