Skupaj v pomlad

20.4.2023

Prireditev ob materinskem dnevu, ki jo sooblikujejo otroci iz Leskovice in okoliških vasi, ima že dolgo tradicijo in vsakič ogreje srca prisotnih. Ob materinskem dnevu so prireditev pripravili tudi v Lučinah.

Na prireditvi v Leskovici so letos v goste povabili še folklorno skupino s Sovodnja in dvorana je pokala po šivih. Otroci so se z recitacijami, petimi pesmimi in igranjem pesmi na različne inštrumente poklonili mamam in očetom. Nato so oder prepustili plesalcem folklorne skupine s Sovodnja, ki so se predstavili s povsem novo odrsko postavitvijo, za katero so navdih črpali iz stote obletnice Tavčarjeve smrti.

Folklorna skupina, ki deluje v okviru TD Sovodenj, v začetku julija potuje v Združene države Amerike, kjer bodo nastopili na osrednji prireditvi slovenskih izseljencev. Kot je povedala Marjeta Trček iz Leskovice, ki je letos bdela nad organizacijo dogodka, otroci radi sodelujejo na tovrstnih dogodkih. »Obiskovalci, med njimi tudi predstavnika KS Gorenja vas Damjan Košir in Drago Demšar, so bili navdušeni nad nastopom tako otrok kot tudi plesalcev. Res ni bilo dovolj prostora, da bi skupaj z njimi zaplesali, smo pa z veseljem zapeli.« Po končani prireditvi Skupaj v pomlad je sledilo še druženje s pogostitvijo. Hvala KS Gorenja vas in občini za finančno pomoč pri organizaciji dogodka ter vsem, ki so sooblikovali program.

Materinski dan v Lučinah
Zadnjo nedeljo v marcu smo s kulturno prireditvijo pozdravili starše in stare starše, družine in vse obiskovalce lučinske dvorane. Z zanimivim, dobro uro trajajočim programom smo se zahvalili vsem prisotnim mamicam in atijem ter babicam in dedkom, ker nas imajo radi, za nas skrbijo in nam pomagajo. Vrtčevski otroci so zaigrali Mojco Pokrajculjo, učenci PŠ Lučine pa so na obraze vseh prisotnih risali nasmehe s pevskimi, plesnimi, recitatorskimi, dramskimi, instrumentalnimi točkami. Program sta povezovali četrtošolki Klara in Teja. Veseli smo bili res velikega števila obiskovalcev. Za pogostitev in obdaritev je poskrbela KS Lučine. Program smo oblikovali v vrtcu in podružnični šoli Lučine.

Lidija Razložnik, Martina Jelovčan

Fotogalerija