Skupnostna prizadevanja za čistejšo okolico

19.10.2023

Konec avgusta se je 16 krajanov naselja Kladje zbralo na vsakoletni čistilni akciji, kjer so si prizadevali za urejenost cest v vasi.

Akcija se je začela ob 7. uri zjutraj in trajala do 15. ure. Razdelili so se v več skupin ter očistili ceste in jaške, ki so bili še od avgustovskih poplav zamašeni in nasuti s peskom in listjem. Poleg tega so s peskom nasuli bankine, ki jih je prav tako poškodovala oziroma odplavila ogromna količina dežja. Tako so prispevali k večji varnosti v prometu, zlasti v zimskih mesecih. 

Čiščenje okolice je pomagalo ohraniti vas Kladje v čistem in urejenem stanju, obenem pa tudi okrepilo občutek pripadnosti in skupnosti med udeleženci. Ljudje so združili moči, da bi naredili nekaj pozitivnega za svoje okolje, in ob tem uživali v prijetnem druženju. Zahvala gre tudi Krajevni skupnosti Trebija za podporo pri organizaciji s prispevanjem peska in okusnih malic za vse delavce. Čistilna akcija je bila uspešna in je dokaz, da lahko majhna skupnost s skupnimi močmi naredi veliko za izboljšanje svojega okolja. Upamo, da bo takšnih prizadevanj v prihodnosti še več.

Tjaša Demšar