Slovesnost ob petdesetletnici šolske stavbe

24.3.2022

Osnovna šola Ivana Tavčarja Gorenja vas vabi na slavnostno prireditev ob 50-letnici šolske stavbe v Gorenji vasi. Prireditev bo v petek, 8. aprila, ob 19. uri v športni dvorani v osnovni šoli.

Za abrahama je slavljenki – gorenjevaški šoli – petdeset ustvarjalcev pripravilo knjigo Šola na Trati ne sme zaostati, zbornik ob 50-letnici šolske stavbe v Gorenji vasi 1971–2021. Izšla je 5. oktobra lani, vendar je zaradi tedanjih epidemioloških omejitev čakala na ugodnejše razmere.

Na slovesnosti bodo predstavili vsebino zbornika, vmes pa boste lahko prisluhnili glasbenim nastopom Uršule Ramoveš, otroškemu in mladinskemu pevskemu zboru in drugim. Program bo povezovala Damjana Peternelj. V šolski galeriji si boste lahko ogledali razstavo fotografij iz albuma Kako je rasla naša šola, ki sta ga ob odprtju šolske stavbe takratnemu ravnatelju Vinku Jelovčanu poklonila mojster fotografije Vlastja Simončič in njegova žena Hani. Veselijo se, da bodo zbornik lahko razdelili med bralce. Stroške je s pomočjo sponzorjev in donatorjev pokrila šola, tako da ga boste lahko dobili brezplačno.

Po prireditvi bo sledilo družabno srečanje nekdanjih in sedanjih učencev ter zaposlenih, vseh občanov in drugih, ki jih zanima šola v Gorenji vasi nekoč in danes. Tak jubilej je treba proslaviti! Vabljeni!

Nina Dolenc