Spet skupaj!

21.9.2023

Po nepredvidljivem in razburkanem poletju so se šolarji v petek, 1. septembra, vrnili v obe šolski stavbi, v Poljanah in Javorjah.

Poplave in plazovi se ju k sreči skoraj niso dotaknili. Učitelji, ki so se z otroki pogovarjali o počitnicah, pa so od mnogih slišali zgodbe, ki niso bile tako srečne. Tudi mladi se zavedajo moči narave in nepredvidljivosti vremena ter se sprašujejo, kaj storiti in ali sami sploh lahko kaj storimo, da bo narava bolj prijazna do nas. Vprašanja, ki si jih zastavlja ves svet …
Šola je bolj predvidljiva. Pouk se začne 1. septembra in konča 24. junija. Prvi dnevi so namenjeni druženju, pogovorom, deljenju počitniških zgodb, veselju ob ponovnih srečanjih, spoznavanju novih sošolcev in učiteljev.

Prvič v šolo
Vsak prvi šolski dan pa je seveda zelo poseben za prvošolce. V Podružnično šolo Javorje je tokrat vstopilo pet prvošolcev, v matično Osnovno šolo Poljane pa 31. Starejši učenci so njim in njihovim staršem pripravili lep sprejem, nagovorili so jih tudi ravnateljica naše šole, župan Občine Gorenja vas - Poljane in policist s Policijske postaje Škofja Loka. V učilnicah so jih čakala nova doživetja, še več novega pa prihaja v naslednjih dneh, tednih in mesecih.

Poletna šola v naravi
Še en razred se neizmerno veseli začetka septembra – petošolci, za katere ta čas pomeni odhod na morje – v šolo v naravi na Debeli rtič. Tudi letos so veliko plavali, telovadili, spoznavali in raziskovali, se družili, tekmovali in prijateljevali. Doživetja s slovenske obale jim bodo ostala v lepem spominu.

Bernarda Pintar

Fotogalerija