Sprostitev v naravi za občane in turiste

22.6.2023

V Gorenji vasi so v maju pripravili predstavitev projekta (NAD)gradimo ponudbo Škofjeloškega, v okviru katerega so v Gorenji vasi uredili Rekreacijsko središče Log.

Rekreacijsko središče Log sestavljata okrasni ribnik z ribami in vodnimi rastlinami in telovadnica v naravi, okrog katerih so urejene lesene potke. Župan Občine Gorenja vas - Poljane Milan Čadež je poudaril, da Rekreacijski center Log pomembno dopolnjuje njihovo turistično infrastrukturo, za katero se v zadnjem desetletju precej trudijo in v katero so vložili tudi veliko lastnih sredstev. 

Osrednji element novega rekreacijsko-doživljajskega parka je manjši ribnik, ki bo po besedah Marjete Šifrar z občine služil za izobraževanje o avtohtonih živalskih in rastlinskih vrstah. »Skupaj z lesenimi podesti in obrobno dvignjeno potjo tvori zunanjo učilnico za vse generacije.« V bližino ribnika so umestili še trim otok z manjšim naborom telovadnih postaj. Kot je poudaril župan, je novo rekreacijsko središče namenjeno tako občanom, ki se lahko po napornem delovnem dnevu naužijejo svežega zraka oziroma razgibajo v naravi, kot turistom. »Na Hotavljah je ta čas veliko prenočitvenih kapacitet, zato je to izredna lokacija za turiste, ki v naši občini preživijo več časa.« To območje, je še napovedal, nameravajo v prihodnje še razvijati.

Mateja Rant