Svet krajevne skupnosti pomlajen

1.2.2024

V krajevni skupnosti Javorje smo bili lani najbolj veseli nove ga 730 metrov dolgega asfaltiranega odseka na relaciji Murave – Četena Ravan.

Izvedena je bila širitev ceste, z amenjana sta bila celoten ustroj in asfalt zares dotrajane ceste. V krajevni skupnosti (KS) Javorje smo vzpostavili sprotno vzdr ževanje cest, bankin, čiščenje muld, prepustov, obsekavanje. Izvedli smo nasutje vojaške makadamske ceste Zapreval–Rovte ter nasutje makadamskega dela ceste Dolenja Žetina–Suša. Naredili smo popis vseh križišč za izdelavo novih smerokazov ter usmerjevalnih tabel. Veseli me, da krajani Gorenje in Dolenje Žetine še znamo organizira ti udarnì ško delovno akcijo vzdrževanja cest. Takšen dogodek ni samo delovne narave, ampak tudi dogodek druženja in sodelovanja.

Lani je bilo ob cestah v naši KS postavljenih pet cestnih ogledal, sodelovali smo v čistilni akciji skupaj s KS Luša ter Turističnim društvom Stari vrh, 24. julija je bila organizirana proslava ob dnevu državnosti. Finančno smo sodelovali pri miklavževanju, saj je Miklavž obdaril kar 120 otrok, starih od enega do deset let. Ker je v Javorjah zares velika prostorska stiska tako v šoli, vrtcu in gasilskem domu, je zares vesela novica, da se je zagotovilo zemljišče za nov večnamenski objekt. Celotno občino so lani močno zaznamovale poplave. Za KS Javorje lahko rečem, da nismo bili izrazito prizadeti glede poplav, a je kljub temu zabeleženih 26 udorov, usadov ter posedenih brežin. Nekaj od naštetega je bilo že sanirano, za preostalo pa verjamem, da se bo saniralo letos. V Svetu KS Javorje imamo pomlajeno ekipo in s tem veliko novih idej in predlogov za v prihodnje.

Peter Peternel, predsednik KS