Teden podeželja na Loškem

21.9.2023

V tednu od 7. do 14. oktobra se bo na Škofjeloškem odvijal 21. Teden podeželja na Loškem.

Teden podeželja tudi v svoji 21. izvedbi ohranja svoj osnovni namen – povezovanje institucij in društev, ki sodelujemo na področju razvoja podeželja, predstavitev rezultatov razvojnih aktivnosti in promocija ponudnikov ter njihovih dejavnosti na podeželju.

V okviru letošnjega Tedna podeželja, ki bo potekal od 7. do 14. oktobra, bomo v sodelovanju s partnerji organizirali strokovni posvet oziroma srečanje strokovnih služb z lokalnimi pri/predelovalci, strokovno ekskurzijo s predstavitvijo blagovnih znamk Dobrote Dolenjske in Belokranjsko ter obiski tamkajšnjih kmetij, vodenje po Sorici s spoznavanjem lokalnih ponudnikov, pohod na Goro in začrtali aktivnosti za nadaljnji razvoj blagovne znamke Babica in Dedek, izvedli pa bomo tudi tržnici kmetijskih pridelkov in izdelkov v Stari Loki in Žireh. Na Visokem pa se bo zadnji dan Tedna podeželja, v soboto, 14. oktobra, odvijal čebelarsko-kulinarični dogodek, k vsebini katerega bodo prispevali tudi čebelarji in drugi lokalni ponudniki.

Vsi ponudniki, ki bi želeli na tržnicah sodelovati s promocijo in prodajo svojih izdelkov, vabljeni, da se nam pridružite, dobrodošli pa tudi na ostalih dogodkih. Dodatne informacije na spletni strani, kristina.miklavcic@ra-sora.si in 04/50 60 225.

Kristina Miklavčič, RAS