Učencem in dijakom predstavili poklice

19.10.2023

Okrog sto učencev in dijakov se je skupaj s starši udeležilo dneva odprtih vrat, ki so ga drugo leto zapored pripravili v podjetju Marmor Hotavlje.

V Marmorju Hotavlje so tudi letos odprli svoja vrata širši javnosti, da bi predvsem učencem in dijakom ter njihovim staršem predstavili možnosti raznolikih poklicev v podjetju. Kot je poudarila vodja ključnih strank Helena Selak, pri njih lahko zaposlitev dobijo posamezniki z izobrazbo strojne, gradbene in lesne smeri, pa tudi ekonomisti, organizatorji dela in drugi. »Marmor Hotavlje nudi edinstveno priložnost, ki dokazuje, da gradbenik ni samo na gradbišču, ampak je lahko vodja projektov, tehnolog, potuje po svetu, se srečuje s svetovnimi oblikovalci, arhitekti, kupci in investitorji, « je poudarila in dodala, da so delali tudi za številne znane osebnosti, kot so Victoria Swarovski, Max Verstappen, papež Frančišek in drugi.

Pri iskanju novih sodelavcev, je še poudarila Helena Selak, jim je pomembna predvsem odgovornost do dela ter delovne navade in pripravljenost za učenje in spoznavanja novih stvari. Vsakemu novemu sodelavcu ne glede na izobrazbo in starost dodelijo mentorja, ki ga uči in spremlja ter skrbi za njegov razvoj. To so v svojih predstavitvah poudarili tudi zaposleni, ki so zbranim predstavili vsak svoje področje, na katerem delujejo. Predvsem pa so poudarili, da težaškega dela v podjetju praktično ni več, saj veliko dela opravijo stroji. »Zaposleni imajo možnost, da prehajajo med delovnimi mesti ter na ta način sledijo svojim željam in ambicijam.« V podjetju Marmor Hotavlje, ki se ponaša s tristoletno tradicijo obdelave kamna, v ospredje postavljajo tudi družinske vrednote, timski duh pa krepijo s številnimi družabnimi dogodki in športnimi dejavnostmi.

Mateja Rant