Ukrepi zaostreni (vsaj) do konca novembra

19.11.2020

Vlada je za zajezitev epidemije covida-19 pretekli petek za prihodnjih štirinajst dni znova zaostrila ukrepe: ustavila je večino dejavnosti, tudi javni potniški promet.

Omejeno je prehajanje med občinami, pouk v šolah še naprej poteka na daljavo, vrtci so odprti le za nujno varstvo. V občini so zaprte enote Javorje, Lučine, Dobrava, Sovodenj in Lovski dom v Poljanah. Delujeta le centralni enoti Zala Gorenja vas in Agata Poljane, vendar v minimalnem obsegu za nujne primere, odprtje pa se sproti prilagaja navodilom pristojnega ministrstva. Zaprta so otroška in športna igrišča.

Knjižnice ostajajo odprte. Od ponedeljka, 16. novembra, je možna izposoja in osebni prevzem (brezstično pri pultu) vnaprej naročenega gradiva v vseh enotah Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka, razen izposojevalne enote Sovodenj, ki ostaja zaprta. Ostale enote delujejo po rednem urniku.

Upravno poslovanje na sedežu Upravne enote Škofja Loka poteka po sistemu naročanja strank. Naročajo jih vsak delovni dan od 8. do 12. ure na telefonski številki 04/51 12 360 ali po elektronski pošti: ue.skofjaloka@gov.si. Krajevni urad Gorenja vas do nadaljnjega ne posluje.

Občinska uprava posluje na prilagojen način: pokličete jih lahko po telefonu na številko: 04/ 518 31 00, pošljete elektronsko sporočilo na naslov: info@obcina-gvp. si ali pa se obrnete na sodelavce občinske uprave, katerih stiki so objavljeni na spletni strani občine.

Zbirni center komunalnih odpadkov v Todražu je do nadaljnjega odprt samo ob sredah med 8. in 17. uro. Uporabniki lahko storitve uporabijo za nujne potrebe in v zbirni center dostavijo predhodno ločeno zbrane odpadke, da je njihov čas zadrževanja v zbirnem centru čim krajši. 

Prepovedane ostajajo vse prireditve, shodi, poroke in verski obredi, zaščitna maska ali druga oblika zaščite ustnega in nosnega predela obraza pa je obvezna tudi na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ne gre za druženje članov istega gospodinjstva in ni mogoče zagotavljati zadostne medosebne razdalje, ter v osebnih vozilih, če je v njem več kot ena oseba in osebe niso iz istega gospodinjstva.

Damjana Peternelj