Uspešni mladi pianistki

21.7.2022

Manca Kržišnik in Veronika Rupnik sta na 11. pianističnem tekmovanju v Rogaški Slatini v svoji starostni kategoriji prejeli prvo nagrado.

V juniju je v organizaciji KUD Glasbene muze v čudoviti Kristalni dvorani Grand hotela Rogaška potekalo že 11. Mednarodno tekmovanje za klavir Ivan Rijavec. Ivan Rijavec st. je bil vsestranski glasbenik, učitelj, ravnatelj Glasbene šole Idrija, zborovodja in skladatelj. Njegova vnukinja, pianistka in profesorica Maja Tajnšek, že vrsto let skozi izdaje notnih zbirk, snemanja, organizacijo tekmovanj in Rijavčevih dni skrbi za njegovo glasbeno zapuščino.

Kot mentorica in profesorica deluje tudi v naših krajih, tako je na letošnje tekmovanje pripravila dve kandidatki, ki obiskujeta pouk na Sovodnju, in sicer Manco Kržišnik in Veroniko Rupnik. Obe sta bili v svoji starostni kategoriji zelo uspešni in sta prejeli prvo nagrado, 95 točk in zlato medaljo. Na tekmovanju je tokrat sodelovalo 32 kandidatov iz petih držav, potekalo pa je tako v živo v Rogaški Slatini kot po spletu. Za zelo lep uspeh čestitamo tako učenkama kot tudi mentorici!

Marija Rijavec