V novo leto z novimi načrti

2.2.2023

Po uspešno zaključenem pohodnem programu v preteklem letu so člani Turističnega društva (TD) Stari vrh že pripravili nov načrt za letošnje leto.

V sklopu pohodov Od cvetja do jeseni pripravljajo sedem pohodov, s katerimi bodo preko celega leta pohodnikom predstavili ponudbo in lepote krajev pod Starim vrhom. Kot vsako leto že petdeset let bo tudi tokrat na Grebljici zadišala oglarska kopa in se bo odvila etnografska prireditev Dan oglarjev.

Leto 2023 je razglašeno za leto pisatelja Ivana Tavčarja, kar so se člani društva TD Stari vrh odločili še posebej zaznamovati. V mesecu juliju bo minilo tudi petdeset let, ko je bil 21. junija 1973 premierno predvajan celovečerni film Cvetje v jeseni, ki je bil v precejšnjem delu sneman v krajih pod Starim vrhom. Zato bodo poleg prireditve, ki jo bodo v mesecu juliju pripravili ob domačiji, kjer so bili posneti prizori iz filma in o kateri bodo še poročali, na ta dan pripravili tudi pohod, imenovan Po poteh filma Cvetje v jeseni, na katerem bodo obiskovalcem in pohodnikom prikazali kraje, ki jih je režiser Matjaž Klopčič tedaj izbral za kuliso celovečernega filma, posnetega po romanu Ivana Tavčarja.

Kar nekaj novosti se obeta v letnem pohodnem programu. Prvi od sedmih pohodov bo že v tem mesecu. V soboto, 25. februarja, se bodo podali na Zimski pohod, ki bo seveda prilagojen trenutnim razmeram. V upanju, da bo snega dovolj in zato doživetje zimske ga pohoda še bolj pristno, vas že sedaj vabijo, da se jim pridružite.

Hermina Jelovčan