V novo pohodno sezono z optimizmom

3.2.2022

Pod Starim vrhom so pripravljeni na novo pohodno sezono. Začrtanih je že vseh sedem pohodov pod skupnim imenom Od cvetja do jeseni.

Že na zadnjem lanskem pohodu so udeleženci prejeli program za letošnje leto, ki se je z leti le malce spremenil. Na treh tradicionalnih: Javorje–Žetina–Javorje, Med gorami in Valentinov bodo tako kot že v preteklih letih zbirali žige in na zadnjem prejeli nagrade.

Ti trije pohodi potekajo po že znanih trasah. Preostale štiri pa so preimenovali v "sezonske" pohode: Zimski pohod, Pomladni pohod, Poletni pohod na Blegoš in Jesenski pohod. Tu bodo, razen na poletnem, trase presenečenje, bodo pa poskušali zajeti čim več naravnih zanimivosti in lepot, ki jih tu ne manjka, ter domačih ponudnikov in obiskati prav vse območje, ki ga pokriva TD Stari vrh. Letos bodo malce povišali prispevek, ki ga plača vsak pohodnik, a obljubljajo, da bodo poskrbeli, da se bodo pohodniki zadovoljni vračali s pohodov. Vsi pohodi so primerni tudi za otroke in so prilagojeni vsem pohodnikom. Upajo, da bo sezona uspešna in je ne bodo spet preveč krojile zdravstvene razmere v državi.

Zato že vabijo na prvi, Zimski pohod, ki bo 26. februarja, ko se bodo podali čez smučišče v Rovt in Sv. Lenart in se, če bodo razmere dopuščale, s šestsedežnico vrnili do koče na Starem vrhu. Vabljeni!

Hermina Jelovčan