V Poljanah pridobili nov sodoben vrtec

3.2.2022

Otroci in zaposleni v Vrtcu Agata so se v začetku januarja preselili v prostore novzgrajenega vrtca, ki ga ta čas obiskuje 179 otrok. Po dvanajstih letih, ko je del otrok z vzgojiteljicami gostoval v Lovskem domu, so spet vsi združeni pod eno streho.

Po pridobitvi uporabnega dovoljenja 28. decembra lani so v vrtcu pri OŠ Poljane takoj začeli selitev, tako da so po praznikih otroci že prišli v nove prostore. V novem vrtcu, kjer so po besedah ravnateljice OŠ Poljane Metke Debeljak pridobili skoraj devetsto kvadratnih metrov dodatnih površin, je ta čas 179 otrok, ki so razporejeni v enajst oddelkov, še enega bodo odprli jeseni.

V vrtcu imajo zdaj šest novih igralnic, poleg tega pa so uredili še dve nadomestni učilnici za potrebe šole ter spremljajoče prostore za delovanje vrtca in šole. To jim je omogočilo, da sta se pod skupno streho vrnili dve skupini otrok, ki sta zadnjih dvanajst let gostovali v Lovskem domu. Obenem so na novo odprli dodaten oddelek za prvo starostno obdobje, še en oddelek pa bodo odprli septembra, je napovedala Metka Debeljak. Otroci in zaposleni imajo po novem na voljo sodobno opremljene velike in svetle igralnice z neposrednim izhodom na pokrite terase, poleg prenove dela starega zunanjega igrišča pa so pridobili še novo igrišče na drugi strani vrtca. Gradnja vrtca je predstavljala največjo investicijo občine v vrtčevske prostore v zadnjih dvajsetih letih. Skupna vrednost projekta je znašala dobrih 2,5 milijona evrov, pri čemer so na razpisu ministrstva za izobraževanje, znanost in šport pridobili skoraj 761 tisoč evrov nepovratnih sredstev, še 280 tisoč evrov pa je prispeval Eko sklad. "Moram pohvaliti občino, ki je res strokovno in profesionalno pristopila h gradnji novega vrtca in ves čas skrbno nadzirala gradnjo," je zadovoljna Metka Debeljak. V novih prostorih se zelo dobro počutijo, nam je zagotovila vzgojiteljica v kombiniranem oddelku Alenka Cegnar. S prejšnjo skupino, v kateri je bilo devet otrok, so gostovali v Lovskem domu, v novih prostorih pa se jim je pridružilo še devet otrok, starih od dve do pet let. "Tako se nismo razveselili le nove igralnice in novih igrač, ampak tudi novih prijateljev," se je nasmehnila.

Mateja Rant