V Poljanah tudi dve veliki naložbi

22.4.2021

Lani se je v krajevni skupnosti Poljane vse odvijalo v posebnih razmerah, saj je tudi Slovenijo zajela epidemija covida-19 in vsem nam preprečila številne aktivnosti, ki smo jih bili primorani prestaviti na prijaznejši čas.

Ne glede na epidemijo pa so v naši krajevni skupnosti vse leto potekale aktivnosti v okviru številnih projektov. Nemoteno so potekala gradbena dela pri urejanju protipoplavnih ukrepov v Poljanah, prav tako se je začela gradnja novega krožišča, ki se navezuje tudi na novi ločilni most čez Soro. Druga večja investicija v KS Poljane, vredna skoraj 2,3 milijona evrov, pa je izgradnja novega prizidka Vrtca Agata. Celoten šolski kolektiv v osnovni šoli v Poljanah se je uspešno prilagajal pogostim spremembam glede ukrepov za zajezitev širjenja virusa in našim učencem v zelo težkih razmerah nudil vse potrebno za učenje v razredih in na daljavo. Hvala.

Ne glede na ukrepe v zvezi s koronavirusom pa so v KS Poljane nemoteno potekala zemeljska dela za pripravo cest za asfaltiranje. Na novo so bili asfaltirani odseki cest: Malenski Vrh–Ajnžuc (510 m); križišče v vasi–Malenski Vrh (85 m); sanacija in nova preplastitev ceste Srednja vas–Dolenje Brdo (50 m); sanacija in nova preplastitev ceste v Predmostu – odcep Cankar (110 m). Za dober meter se je v dolžini 250 m razširila ceste Dobje–Dobenska Amerika, na Kovnici pa smo sanirali in asfaltirali del ceste v dolžini 30 m. Odcep ceste v Predmostu do Podbregarja, ki je bil planiran lani, pa se je zaradi predvidene vgraditve dodatne infrastrukture v zemljo prestavil v letošnje leto. Z občinskimi sredstvi pa se je na novo asfaltiral odsek ceste Hotovlja–Vinharje (510 m) in odsek ceste Suša–Malenski Vrh (150 m), kjer se je vgradila tudi drenaža in nov propust. Za leto 2021 pa je svet KS Poljane potrdil plan asfaltiranja cest: lani izpadli odsek ceste v Predmostu, cerkev–Podbregar (300 m); Vinharje–odcep Raspatje (480 m); Hotovlja odcep Kočar–Bolantač (220 m); sanacija in asfaltiranje dela ceste na Gorenjem Brdu (150 m); asfaltiranje razširjene ceste Dobje–Dobenska Amerika; sanacija ceste na Kupšupu (50 m).

Lani smo na pobudo krajanov pristopili k obnovi križa na poljanskem pokopališču, ki je bil že v slabem stanju. Konec oktobra je bil postavljen nov križ in nanj pritrjen na novo restavriran kip Kristusa. Kljub posebnemu času je sv. Miklavž z darili obiskal vse pridne otroke kar na njihovem domu, Kulturno društvo dr. Ivan Tavčar Poljane pa je na sodoben način, po spletu, pripravilo kulturni program z igrico in animacijo.

Franc Dolenec, predsednik sveta KS Poljane