V Poljanah znova ŠvicBol

21.7.2022

Po dvoletni prekinitvi zaradi pandemije covida-19 je na športnem igrišču ob osnovni šoli v Poljanah spet potekal floorball turnir, znan pod imenom ŠvicBol.

Rekreativno-družabni športni dogodek, ki ga organizira floorball sekcija ŠD Poljane Polanska banda, se je odvil prvo soboto v juniju. Nastopilo je 18 priložnostnih ekip. Kot je povedal Nejc Šega iz Polanske bande, je bilo med tekmovalci opaziti navdušenje nad turnirjem, saj so ga po dveh letih že močno pogrešali.

Tekmovalci so prišli skoraj iz vseh krajev v Sloveniji, kjer se igra floorball, pa tudi ekipa iz hrvaške Donje Stubice. Tako za tekmovalce kot tudi številne gledalce je bilo na vroč sončen dan dobro poskrbljeno, saj je bilo na voljo dovolj osvežilnih pijač, hrane in dva bazena z vodo. Kdor je želel, se je lahko preizkusil tudi v beer pongu. Vodja organizacije Gašper Mesec je še dodal, da je bila kakovost igre visoka pri vseh ekipah in s tem konkurenca za prva mesta visoka. Zmago je slavila ekipa z imenom Hlodki iz Škofje Loke, na drugem mestu so pristali Vampki iz Borovnice, na tretjem pa Koze s člani od Škofje Loke do Žirov in Borovnice. Ime vsakoletnih zmagovalcev vgravirajo na prehodni pokal. Tekmovanja so se udeležili tudi nekateri floorbalisti, ki so se sicer že prenehali aktivno udejstvovati v tem športu. V Polanski bandi že načrtujejo ŠvicBol za prihodnje leto, upajo pa, da bodo lahko znova organizirali tudi velikonočni floorball turnir, ki je že večkrat odpadel zaradi pandemije.

Jure Ferlan