Aktualno

18.11.2021

Vabijo še nove ponudnike

Na Razvojni agenciji Sora pod blagovno znamko Babica in Dedek, naravni izdelki iz škofjeloških hribov, tržijo visokokakovostno ponudbo prehrambnih izdelkov, izdelkov iz zelišč, naravnih kozmetičnih izdelkov in rokodelskih izdelkov z območja občin Žiri, Gorenja vas - Poljane, Škofja Loka in Železniki. Ta čas je vključenih štirideset ponudnikov, k sodelovanju pa zdaj vabijo še nove.
Sedanjim ponudnikom se lahko pridružijo vsi, ki bi želeli poudariti lokalni izvor svojega izdelka in tradicionalni postopek izdelave ter so bili njihovi izdelki na senzoričnem ocenjevanju nagrajeni najmanj z bronastim priznanjem. "V skupno trženje pod blagovno znamko se lahko vključite z oddajo vloge na javno povabilo, ki je objavljeno na spletni strani Razvojne agencije Sora," so pojasnili v Razvojni agenciji Sora in dodali, da vlogo in dodatne informacije o javnem povabilu ter pogojih za vključitev dobijo tudi na elektronskem naslovu kristina.miklavcic@ra-sora.si oziroma po telefonu številka 04 50 60 225.

Mateja Rant


Termini odprtega cepljenja v Gorenji vasi

Ponovna priložnost za cepljenje proti covidu-19 v Gorenji vasi za vse, ki so doslej s cepljenjem še odlašali, bo tokrat v Zdravstveni postaji Gorenja vas.
Po izjemnem odzivu na odprto cepljenje v mesecu novembru so na voljo naslednji novi termini odprtega cepljenja brez predhodne najave:
• Sreda, 17. november
• Sreda, 24. november
• Sreda, 1. december
• Ponedeljek, 6. december
• Sreda, 15. december
• Sreda, 22. december
Cepljenje bo vsakokrat potekalo med 14. in 16. uro v Zdravstvenem domu Gorenja vas, na voljo pa bo cepivo Pfizer.
Vsi občani občine Gorenja vas - Poljane so vljudno vabljeni, da izkoristijo priložnost zaščite s cepivom sedaj, ko nam je zaščita končno dostopna, saj je vsako življenje dragoceno, vsaka smrt zaradi necepljenja pa nepotrebna. Cepljenje nam odpira vrata v odprto družbo brez omejitev, kot smo jo poznali pred epidemijo, v času trajanja epidemije nam olajša opravljanje vsakodnevnih obveznosti, po novem pa je tudi pogoj za prehajanje v nekatere sosednje države, kjer so zahteve po cepljenju tudi sicer obsežnejše višje kot pri nas.
Vabijo ambulante Koprivec, Šubic, Lah in Polhek ter Občina Gorenja vas - Poljane.


Brezplačno energetsko svetovanje

Tudi v občini Gorenja vas - Poljane lahko občani v okviru energetsko svetovalne pisarne izkoristijo brezplačna individualna svetovanja s področja učinkovite rabe energije v gospodinjstvih. Gre za brezplačno svetovalno službo za pomoč občanom pri izvajanju ukrepov učinkovite rabe energije, s čimer pripomorejo k varovanju okolja, zmanjšanju stroškov za energijo in znižanju stroškov bivanja. Izkušena energetska svetovalca Beno Potočnik in Matjaž Eržen nudita strokovno pomoč pri toplotni zaščiti in energetski sanaciji zgradb, zamenjavi ter izbiri ustreznih oken in zasteklitve, izbiri ogrevalnega sistema, ustreznega energenta in ogrevalnih naprav, pripravi tople sanitarne vode, uporabi obnovljivih virov energije, možnosti pridobitve različnih subvencij Eko sklada, energetskih izkaznicah … Svetovanje za zdaj poteka še po telefonu, obvezna je predhodna prijava na elektronskem naslovu info@ra-sora.si. Pri prijavi je treba navesti ime in priimek, naslov, telefonsko številko ter temo, ki posameznika zanima. Za dodatne informacije so na voljo tudi na telefonski številki 04 50 60 220.


Prihaja prvi dobri mož

Miklavž je potrdil, da bo ne glede na trenutno slabo epidemiološko situacijo obiskal našo občino in obdaril vse pridne otroke od prvega do desetega leta starosti. Za otroke KS Gorenja vas je pripravil približno 380 daril, za Javorje 120, Lučine 54, Poljane 400, Trebijo 72 (za otroke do osmega leta starosti) in Sovodenj 120 daril. Če bo izvedljivo, se bo z otroki srečal po dvoranah krajevnih skupnosti, tako kot pretekla leta. Če to ne bo izvedljivo, bo darila razdelil na terenu s pomočjo svojih odposlancev.