Veliko terenskega dela

1.2.2024

Lansko leto je zaznamovala najhujša naravna nesreča, posledice katere bomo odpravljali še leta. Zaradi poplav je bilo veliko terenskega dela, veliko ogledov na lokacijah poplav in plazov.

Kljub temu smo se na Krajevni skupnosti (KS) Gorenja vas držali načrta dela, ki je bil sprejet na svetu KS. Izvajali so se asfaltiranja cestnih odsekov, ureditev okolice poslovilnega objekta v Leskovici in prenova dela javne razsvetljave v Gorenji vasi. Na cestnem programu je KS Gorenja vas v lastni režiji in s prispevki krajanov obnovila okrog 1820 m lokalnih cest (LC) in javnih poti (JP), asfaltnih in prav toliko makadamskih, in sicer: 
LC Gorenja vas–Žirovski Vrh (Javorč) v dolžini 570 m: sanacija cestišča z mletjem asfalta, ureditev odvodnjavanja, drenaže ter ponovno asfaltiranje; 
JP Čabrače–Likar–Zarobar v dolžini 650 m: obnova javne poti v makadamu in asfaltiranje – krajani so v lastni režiji pripravili obnovo javne poti v makadamu, KS je izvedla asfaltiranje ceste v celoti. Na tem odseku so v času poplav v avgustu nastali trije veliki plazovi, ki se bodo sanirali letos;
JP Suša–Anžic v dolžini 340 m, JP Leskovica–Ograde v dolžini 180 m in JP Leskovica–Lajše–Robidnica v dolžini 80 m: obnova javne poti v makadamu in asfaltiranje – krajani so v lastni režiji pripravili obnovo javne poti v makadamu, KS je izvedla asfaltiranje ceste v celoti.

Zaradi pozne sklenitve pogodbe s podjetjem, ki bi poskrbelo za asfaltiranje v letu 2022, se je sanacija lokalne ceste Gorenja vas–Žirovski Vrh v dolžini 570 m izvedla v letu 2023. Vse leto se je izvajalo redno vzdrževanje lokalnih cest in javnih poti. Na pokopališču Gorenja vas so se izvajala nujna vzdrževalna dela. Na pokopališču Leskovica se je dodatno tlakovala pot znotraj pokopališča ter izvedla streha s pločevino na betonskem obzidju okrog pokopališča. Na območju Gorenje vasi se je obnovil del javne razsvetljave, in sicer na odseku Sestranska vas–Trata. Menjale so se stare luči z LED sijalkami.

Organizirana je bila prireditev ob dnevu državnosti, sofinanciran oratorij in vsakoletni decembrski pohodi. V Gorenji vasi, na Hotavljah in v Leskovici je Miklavž obdaril več kot 350 otrok. Doseženi cilji so rezultat dobrega in uspešnega sodelovanja z vaškimi odbori, svetniki krajevne skupnosti, občinsko upravo in županom.

Dušan Podobnik, predsednik KS Gorenja vas
Gašper Čadež, tajnik