Vse je mogoče, če delaš s srcem

21.3.2024

Priznanje za življenjsko delo na področju managementa je Združenje Manager letos podelilo Branku Francu Selaku, nekdanjemu dolgoletnemu direktorju podjetja Marmor Hotavlje, ki je v delovanje podjetja vpet že polnih 55 let.

»Prejeto priznanje je dokaz, da če stvari delaš s srcem, lahko z vztrajnostjo, medsebojnim zaupanjem in ciljno usmerjenostjo dosežeš vse, kar si na svoji poti zadaš,« je ob prejemu priznanja poudaril Branko Franc Selak. V utemeljitvi priznanja za življenjsko delo na področju menedžmenta so med drugim zapisali, da je Branko Franc Selak eden najprodornejših slovenskih podjetnikov po letu 1980, ki je s poštenostjo, odgovornostjo in ljubeznijo do narave hotaveljski kamen popeljal v svet slave in slavnih. »Ker je bil kupec zanj vedno kralj in ker je verjel, da je vse mogoče. Ker se ni nikoli ustrašil novih in še tako zahtevnih projektov,« so poudarili in dodali, da je uspeh gradil na znanju, kakovosti in razvoju ter je začel slovenski kamen tržiti kot ekskluziven – vse našteto s popotnico, kot sam pravi, poljanskih genov Ivana Tavčarja, kako je treba spoštovati okolje in ljudi in kako se uspeh in lepe reči upoštevajoč te vrednote rodijo same od sebe.

Kot pravi, je pri svojem vodenju podjetja najbolj ponosen na to, da so vedno delovali kot ena velika družina, da so se med seboj znali spoštovati in sprejemati medsebojno različnost, da so se skupaj veselili uspehov in v kriznih trenutkih znali stopiti skupaj. Njegovo delo so večkrat opazili že v preteklosti, saj je prejel številne nagrade in priznanja, med drugim nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke, postal je častni občan občine Gorenja vas - Poljane, bil predsednik Zbornice za gradbeništvo Slovenije, predsednik Kluba direktorjev Škofja Loka, na začetku svoje menedžerske kariere pa sedem let predsednik jugoslovanskih kamnarjev, član nadzornega odbora Združenja Manager in član Upravnega odbora Gorenjske banke. »Znamko Marmor Hotavlje je spremenil v sinonim inovativnosti in podjetnosti, njegovi uspehi pa so tako podjetje kot Slovenijo proslavili po celotnem svetu,« so poudarili v Združenju Manager. S svojimi dejanji, so še dodali, je Selak zgled inovativnosti, prodornosti, uspeha in odličnega vodenja.

Mateja Rant