WiFi4EU tudi v občini Gorenja vas - Poljane

3.2.2022

Brezžični internet je v današnjem času že zelo razširjen in je storitev, ki jo lahko na javnih mestih uporablja vse več ljudi.

Tudi Občina Gorenja vas - Poljane se je pridružila projektu WiFi4EU in bo tako v bližnji prihodnosti prebivalcem in obiskovalcem ponudila kar štiri dodatne točke, kjer bo na voljo brezplačen dostop do interneta.

WiFi4EU je pobuda Evropske unije, v okviru katere bo z dodeljenimi sredstvi zagotovila kritje stroškov za namestitev dostopnih točk do brezžičnega interneta po vsej Evropi. Cilj pobude WiFi4EU je, kot je zapisano na spletni strani Evropske komisije, državljanom in obiskovalcem zagotoviti dostop do interneta visoke kakovosti po vsej EU prek brezplačnih dostopnih točk Wi-Fi na javnih mestih.

Glede na to, da v občini Gorenja vas - Poljane točk z možnostjo dostopa do brezžičnega interneta na odprtih in zaprtih javnih prostorih doslej skorajda ni bilo, je vzpostavitev štirih takšnih točk več kot dobrodošla pridobitev tako za prebivalce kakor tudi obiskovalce Poljanske doline. Točke z brezplačnim dostopom do brezžičnega interneta bodo na Dvorcu Visoko, v Šubičevi hiši v Poljanah, na Info točki v Gorenji vasi ter v KS Poljane.
Omrežje bo na vseh lokacijah označeno z logotipom WiFi4EU. Uporaba interneta bo na teh točkah brezplačna in neomejena, namenjena pa zgolj osebni rabi.

Jera Miklavčič