Z zbranim napolnili cel kombi

18.11.2021

Krajevna organizacija (KO) Rdečega križa Gorenja vas je v začetku novembra pripravila zbiralno akcijo oblačil, obutve, odej, posteljnine, zaves in igrač.

V KO Rdeči križ Gorenja vas so pred epidemijo covida-19 zbiralne akcije oblačil, obutve, posteljnine, igrač in odej pripravljali dvakrat na leto. Lani jim zaradi ukrepov za preprečevanje epidemije ni uspelo izpeljati niti ene, zato so tako letošnjo spomladansko kot sedanjo jesensko akcijo po besedah predsednice KO Rdeči križ Gorenja vas
Marije Knafelj ljudje že težko pričakovali. Občina jim je dala na razpolago veliko dvorano Sokolskega doma, da so akcijo lahko izpeljali varno in na primerni razdalji ter tako upoštevali vse ukrepe za preprečevanje širjenja covida-19. "Z zbranim smo napolnili cel kombi," je bila zadovoljna Marija Knafelj, ki je pojasnila, da je največ povpraševanja po obleki, obutvi in posteljnini. "S tem pomagamo predvsem družinam v socialni stiski in starejšim ženskam z nizkimi pokojninami." Nekateri pa so prinesenega veseli tudi zato, ker so oblačila iz druge roke bolj ekološka, je dodala. "Pogosto dobimo celo stvari, na katerih je še etiketa iz trgovine, pa tudi otroška oblačila so včasih kot nova, ker jih otroci hitro prerastejo."

Letos v KO Rdeči križ Gorenja vas načrtujejo še obdarovanje starejših konec leta. "Zaradi epidemije jim bomo tako kot lani poslali voščilnice, ki jih izdelamo sami, in zraven priložili darilni bon." Tako obdarujejo vse starejše nad 75 let, vsako leto več kot tristo posameznikov. Kot je še poudarila Marija Knafelj, pa vsi že zelo pogrešajo tudi skupna srečanja, zato upa, da se bomo kmalu rešili iz primeža epidemije.

Mateja Rant