Za nami je ogromno dela

19.10.2023

Dragi občani, vsi tisti, ki vam je narava pokazala zobe letošnjega avgusta, dragi vsi tisti, ki ste odprtega srca in denarnic priskočili na pomoč! Zlata vredni ste eni in drugi. Narava se je znesla nad našo deželo hudo, prehudo. Naš župan Milan Čadež pravi: »Pa ukop muorma držat!« Kako res to drži.

Ne le naši domačini, tudi drugi so nam priskočili na pomoč, po svojih zmožnostih: ga. Korelc, ona je bila »najhujša«, g. Peter Jovanovič pa ga. Borštnar, zakonca Kumer, družina Bogataj, Borovič ... če omenim le največje. Hvala v imenu vseh, ki ste in še boste deležni teh darov! Vedno pravim: »Ko delaš dobro, to počni na tistem koščku zemlje, kjer živiš, in naredil boš vse!« Generalna oblast je nam, prostovoljcem, naložila veliko odgovornost.

Popisi škode, pomoč v hrani, čistilih, razkužilih, oblačilih, bonih, enih in drugih ... Šele danes razumem go. Barbaro Bogataj iz Civilne zaščite, ki mi je tiste prve dni rekla: »Vi pridete na vrsto kasneje.« Prvi so bili gasilci, Civilna zaščita, še vedno pa strojniki vseh sort. Kapo dol, vam vsem! Gromozansko delo delate!

Zadnji mesec smo tudi mi storili veliko. Še vedno smo v akciji. Ljudje so hvaležni. Zelo. To je plačilo za ves naš trud. Morda že jutri nekdo drug pride v stisko. Mi bomo vedno tu, da po svojih zmožnostih priskočimo na »pomaganje«. Tu je umestno še opravičilo vsem našim jubilantom, ki ta dva meseca niso bili deležni naše pozornosti. Smo le ljudje ... V oktobru pridete tudi vi na svoj račun. Kljub temu da vem, kako potrebna bi bila naša pomoč še pri marsikom, verjamem, da ne boste preveč kritični do nas. Toliko zmoremo. Nič več! Vedno je »špaga« tista, ki določa, koliko se da storiti.

Marija Knafelj, predsednica KORK Gorenja vas