Začeli z Zimskim pohodom

21.3.2024

Jubilejna deseta pohodna sezona Turističnega društva Stari vrh se je začela na megleno soboto, ko se je na prvem pohodu letos zbralo petindvajset pohodnikov.

Pohodniki so zaradi vremenskih razmer, ki pohodnikom niso bile preveč naklonjene, opravili le krajši pohod, ki jih je iz Grebljice vodil do vrha Starega vrha, kjer so se pogreli v Tončkini koči in se nato spustili v Gostišče Stari vrh. Tu so obletnici primerno proslavili začetek sezone. Pozdravila in nagovorila sta jih predsednik Turističnega društva (TD) Stari vrh Tomaž Ažbe in predsednik Krajevne skupnosti Peter Peternelj, ki sta se oba najprej zahvalila Janezu Šturmu, ki se že deseto leto trudi s pripravo pohodov in vzdrževanjem poti, ter poudarila pomembnost druženja in sodelovanja vseh krajanov pri pohodih. Poleg vsakoletne prireditve Dan oglarjev so pohodi ena pomembnejših dejavnosti društva, saj se trudijo, da na pohodih obiščejo čim več turistično zanimivih točk. Tokrat se jim je pridružila tudi sekretarka Gorenjske turistične zveze Mirjam Pavlič, ki je v svojem nagovoru pozdravila idejo pohodne dejavnosti, ki poteka že deset let, in pohvalila organizatorje in seveda pohodnike, ki se vedno znova vračajo. Omenila je tudi lanski dogodek – praznovanje 50 pomladi filma Cvetja v jeseni – in poudarila, da so v TD Stari vrh z njim tudi širše, ne samo doma, dosegli precejšen odziv. V nadaljevanju so si pohodniki najprej ogledali projekcijo fotografij iz vseh desetih pohodnih sezon, kasneje pa še fotografije, s katerimi so povzeli celotno dogajanje ob lanskoletnem praznovanju 50 pomladi filma Cvetje v jeseni. Sicer kratek pohod se je zaključil ob daljšem druženju v koči.

V tej sezoni organizatorji pohodov obljubljajo lepo darilo vsem pohodnikom, ki se bodo udeležili vsaj štirih pohodov. Čaka jih še šest – še vedno dovolj, da se ulovi darilo ob desetletnici pohodov Od cvetja do jeseni. Naslednji, Pomladni pohod, bo 30. aprila ob 16. uri na Grebljici. Po pohodu bo v koči na Starem vrhu predstavitev nove pravljice iz sklopa Pravljice izpod Starega vrha in prižig kresa, zato so na pohod še posebej vabljeni otroci.

Hermina Jelovčan