Začeli zbirati vloge za sprejem

20.10.2022

V Gorenji vasi so končali gradbena dela pri obnovi stare šole, zbirajo pa že tudi vloge za sprejem v Hišo generacij, ki jo bodo uredili v prenovljenem objektu.

V Hiši generacij, za katero je Upravna enota Škofja Loka konec septembra izdala uporabno dovoljenje, ta čas po besedah Bernarda Strela z Občine Gorenja vas - Poljane odpravljajo še zadnje manjše pomanjkljivosti. Center slepih, slabovidnih in starejših (CSS) Škofja Loka pa že zbira ponudbe za vso notranjo opremo. Direktorica CSS Silva Košnjek računa, da bi pohištvo lahko začeli nameščati konec novembra oziroma v decembru, po novem letu pa bi začeli sprejemati uporabnike.

Začeli so sprejemati tudi vloge za sprejem v Hišo generacij. »Vloge so dostopne na naši spletni strani, pa tudi na občini,« je pojasnila Silva Košnjek in dodala, da bodo imeli prednost pri sprejemu prebivalci občine Gorenja vas - Poljane. Odprte pa imajo tudi razpise za zdravstveno-negovalni kader in za zaposlitve v kuhinji. Predvidoma bo v Hiši generacij, kjer bodo vzpostavili enoto dnevnega varstva in omogočili začasno namestitev za starejše, zaposlitev našlo deset oseb. V enoti dnevnega varstva, ki je namenjena starejšim osebam, ki živijo doma, nimajo pa potrebnega celodnevnega varstva oziroma oskrbe svojcev, bodo lahko sprejeli od šest do osem uporabnikov dnevno. Obenem bo uporabnikom na voljo še 16 mest v enoti začasnih namestitev, ki je namenjena posameznikom, ki zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja, poškodbe, rehabilitacije po odpustu iz bolnišnice ali začasne odsotnosti svojcev potrebujejo celodnevno oskrbo, pri čemer začasni sprejem traja po dogovoru oziroma največ devetdeset dni. »Enota za dnevno varstvo bo v pritličju, kjer je tudi velik večnamenski prostor, ki se odpira na deloma pokrito teraso. V zgornjih dveh nadstropjih pa je še osem dvoposteljnih sob, do katerih bodo uporabniki lahko dostopali tudi z dvigalom,« je pojasnil Strel in dodal, da so v pritličju uredili še manjšo razdelilno kuhinjo, sicer pa bodo prehrano zagotavljali iz CSS Škofja Loka.

Mateja Rant