Zadovoljni s preteklim letom

23.12.2021

Ob zaključku že drugega leta, ki je bilo zaznamovano z ukrepi in omejitvami zaradi bolezni covid-19, se v Turističnem društvu Stari vrh nazaj ozirajo z zadovoljstvom.

Leto je bilo kljub vsemu dobro in v društvu obžalujejo le to, da niso mogli primerno zaznamovati petdesetletnice etnološke prireditve Dam oglarjev in s tem nekako tudi začetka društva, čeprav je bilo to ustanovljeno že leta 1970.

Tomaž Ažbe, predsednik Turističnega društva Stari vrh, nam je povedal: "Leto, ki je za nami, je kljub vsemu dobro. Pohodi pod skupnim imenom Od cvetja do jeseni, ki jih v društvu organiziramo čez celo leto, so bili dobro obiskani in pohodniki se radi vračajo na naše poti. Poti smo še dodatno opremili s smerokazi in klopmi. Turistično društvo je letos založilo in izdalo knjigo Pevci izpod Starega vrha in ob predstavitvi pripravilo lep večer za goste. Glavni dogodek, na katerega smo se pripravljali že dlje časa, to je praznovanje petdesetletnice Dneva oglarjev, pa je bil zaradi ukrepov precej okrnjen in pravo praznovanje pripravljamo, upajmo, že prihodnje leto. Letos smo ob prižigu kope gostili
le ustanovne člane in se jim s tem vsaj malo zahvalili za delo, ki so ga opravili v preteklih letih in društvo pripeljali do pol stoletja delovanja. Na nas je, da to tradicijo obdržimo in da nadaljujemo delo. Ne nazadnje smo letos za svojih petdeset let delovanja prejeli nagrado Občine Gorenja vas - Poljane, kar nam je v veliko čast, obenem pa nas to priznanje zavezuje k ohranjanju tradicije in skrbi, da društvo kljub preprekam in omejitvam, ki seveda niso prizadele le nas, ohranja stalno kondicijo in – kljub temu da se morda ne vidi, da bi se kaj dogajalo – že nastajajo novi projekti in se uresničujejo nekateri načrti za prihodnost."

Za konec pa je še povedal: "Ob tej priložnosti bi se rad vsem občankam in občanom zahvalil za podporo in pomoč pri našem delu in prav vsem želim lepe praznike in vse dobro v novem letu, predvsem pa, da se končno uresničijo želje, ki smo si jih izrekali že pred enim letom; namreč da bi se vrnilo zdravje in s tem tudi druženja, kot smo jih bili vajeni. Želim vam srečno in uspešno leto 2022."

Hermina Jelovčan

Fotogalerija