Zaključen Pokal polanskih puklov

19.10.2023

Zadnji, četrti kolesarski vzpon je bil na Blegoš.

Letošnja sezona Pokala polanskih puklov je zaključena. Kolesarske prireditve na Škofjeloškem je odprl vzpon na Stari vrh, sledila sta Javorč in Lubnik, za konec pa še Blegoš.

Športno društvo Marmor Hotavlje je Vzpon s kolesi na Blegoš za veliko nagrado Kras Sežana in memorial Lojzeta Oblaka pripravilo že v 25. izvedbi. Prinesla je novost, saj so prvič lahko sicer netekmovalno sodelovali tudi e-kolesarji. Najhitrejša sta bila Matic Grošelj (MBK Črni Vrh, 44:29) in Laura Šimenc (Team DeRosa Santini, 51:17). V absolutni moški konkurenci je bil drugi Marko Čretnik in tretji Iztok Dogša (oba Ganesha Team), v ženski pa sta zmagovalki sledili Špela Škrajnar (Ganesha Team) in Tanja Žakelj (Ledine). Posebej velja omeniti Rado Žakelj (Slaščičarna Magušar), ki je edina, ki je sodelovala na vseh izvedbah Blegoša.

Skupna zmagovalca Pokala polanskih puklov sta Nejc Čenčič (Selca) in Laura Šimenc (Team DeRosa Santini). Za Čenčičem sta se uvrstila Tilen Potisk (ŠD Poljane), ki je med najboljšimi že vrsto let, tretji pa novinec Enej Košir (KK Kranj), daleč najmlajši pri vrhu, letnik 2007. V ženski konkurenci je za Lauro Šimenc na drugem mestu Špela Škrajnar (Ganesha Team), tretja pa Jelena Lovrić (Medvode).

Maja Bertoncelj