Zastave za prvošolce

21.9.2023

V okolici šol po dvomesečnem zatišju spet odmeva otroški živžav. V osnovnih šolah v občini Gorenja vas - Poljane je šolski prag prvič prestopilo 97 učencev.

Prvega septembra so znova oživeli šolski prostori, ki so med počitnicami samevali. V šolah so se potrudili, da so si prvi šolski dan zapomnili zlasti prvošolci, vseh je v občini 97. Prvošolce ter njihove starše in učitelje sta na obeh matičnih šolah s podružnicami tudi letos obiskala župan Milan Čadež in podžupan Anton Debeljak. 

Župan je vsem šolarjem zaželel uspešen začetek šolskega leta, ob tem pa jih tudi opozoril na previdnost na cesti na poti v šolo in domov. Posebno pozornost je namenil prvošolcem, saj verjame, da je ta dan zanje nekaj posebnega in si ga bodo zapomnili za vse življenje. V spomin na ta dan jim je poklonil slovensko zastavo s posvetilom.

V Osnovni šoli Poljane so dobrodošlico izrekli 31 prvošolcem, v njihovi podružnici v Javorjah pa je šolski prag prvič prestopilo pet otrok. V Osnovni šoli Ivana Tavčarja Gorenja vas pa so v letošnjem šolskem letu sprejeli 62 prvošolcev. Matično šolo v Gorenji vasi jih bo obiskovalo 45, v podružnični šoli v Lučinah je v šolske klopi sedlo enajst prvošolcev, na Sovodnju pa pet.

Mateja Rant

Fotogalerija