Zeleni dan Poljanske doline

21.12.2023

Vse odkar je Občina Gorenja vas - Poljane prejela zlati znak Slovenia Green Destination, v občini zaznamujemo tudi Zeleni dan Poljanske doline.

Po kulinariki v letu 2021 in izzivih športnega turizma v letu 2022 smo letos pozornost namenili okoljevarstvenim tematikam. Kako zmanjšati naše vplive na okolje, kako ohraniti naravo za naše potomce in kako zmanjšati količino odpadkov ... – to so le nekatera izmed vprašanj, na katera smo odgovorili na letošnjem Zelenem dnevu.

V prvem delu sem kot predstavnik Zavoda Poljanska dolina predstavil aktualni projekt Čisto Škofjeloško, Kristina Knific z Občine Gorenja vas - Poljane pa glavne podatke zbiranja in ločevanja odpadkov v omenjeni občini. Po kratkem odmoru in pogostitvi, za katero sta dobrote prispevala kmetiji Jeran in Martinuc, smo prisluhnili še razpravi okrogle mize, na kateri so sodelovali Kristina Knific, Jerca Prezelj iz Komunale Škofja Loka in Matija Blažič, direktor Ribno Alpine Resorta. Govorci so odgovarjali na različna vprašanja, ki so se nanašala na obravnavano tematiko, ter delili z nami svoja razmišljanja in izkušnje. Vsa pridobljena znanja bodo zagotovo koristila vsem udeležencem Zelenega dneva in turističnim delavcem, Občini Gorenja vas - Poljane pa pri ponovni presoji znaka Slovenia Green Destination, ki bo marca prihodnje leto.

Miha Pustavrh