Želimo si šolanja v šoli

23.9.2021

Kako drugače začeti prvi prispevek šolskega leta 2021/2022 kot s prvošolkami in prvošolci? Šolski prag v Poljanah jih je prvič prestopilo 43, v Javorjah pa deset.

Tako pred poljansko kot pred javorsko šolo sta starše in otroke nagovorila ravnateljica Metka Debeljak in župan Milan Čadež, ki je učencem in njihovim družinam tradicionalno podaril slovensko zastavo. Potem so novopečeni šolarji v spremstvu učiteljic pogumno in z velikimi pričakovanji stopili skozi šolska vrata, v učilnicah pa so jih čakala presenečenja … In sledilo je zabavno dopoldne, ki so ga otroci preživeli s svojimi učiteljicami.

Šola v naravi
Že pred prvim šolskim dnem so šolsko leto s šolo v naravi začeli petošolci. Na Debelem rtiču so se v prvi vrsti seveda izpopolnjevali v plavanju, veliko so se ukvarjali s športom, si ogledali tamkajšnji arboretum in njegovo rastlinsko bogastvo, z barko so se odpeljali na izlet v Piran in se preizkusili v veslanju. Zadnji večer je bil namenjen zabavi, zadnji dan pa so še preverili, kako uspešni so bili pri usvajanju plavalnega znanja.

Gradbišče v šoli
Lepi septembrski dnevi so kot nalašč za pohode po poljanskih hribih. Mlajšim učencem prvi vzpon navadno predstavlja Gora nad Malenskim Vrhom. Drugošolci so se na Goro odpravili izpred šole, ob kateri je še vedno gradbišče, saj se pospešeno gradi in dokončuje prizidek vrtca. Skupaj z njimi vsi z veseljem in nestrpnostjo pričakujemo dan, ko bodo tako učenci kot vrtčevski otroci dobili nove prostore. Seveda pa upamo, da drugačnih omejitev, kot so ograje gradbišča, v šoli letos ne bo.

Bernarda Pintar

Fotogalerija