Zmaga ekipi K. O. Z. E.

20.7.2023

Drugo soboto v juniju je na športnem igrišču ob Osnovni šoli Poljane potekal tradicionalni floorball dogodek ŠvicBol v organizaciji floorball sekcije Polanska banda, ki deluje v okviru Športnega društva Poljane. Tokrat že v 16. izvedbi.

Kot je pojasnil vodja prireditve in hkrati tudi vodja sekcije FBK Polanska banda Gašper Mesec, se je s palicami v rokah na ograjenem igrišču pomerilo 13 članskih ekip. Turnir je potekal od jutra do večera, tako da je bilo poskrbljeno tudi za hrano in pijačo, primerno senco in osvežitev v manjšem bazenu, ki ga pripravijo vsako leto. Tudi vreme je bilo temu festivalu floorbala v Poljanski dolini naklonjeno, kljub slabši napovedi je vzdržalo in ni bilo omembe vrednih padavin, posijalo je tudi sonce.

Zmagovalci turnirja so po finalnem obračunu postali člani ekipe K.O.Z.E., na drugo mesto so se uvrstili Štangarji, na tretje pa Sladki carji. Vzporedno je na dodatnem igrišču za floorball potekal Osnovnošolski ŠvicBol, ki je bil sicer planiran za nedeljo 11. junija, a so ga prestavili na soboto, ker so se prijavile samo štiri ekipe. Zmagali so Pokemoni, drugi so bili člani ekipe Loke, tretji pa člani ekipe FBK Žiri 2. Kot del spremljevalnega programa je potekal Beer pong turnir, ki je pritegnil marsikoga. Po podelitvi kolajn in pokalov, kar je opravil gorenjevaško-poljanski župan Milan Čadež, je sledil še ogled finala nogometne Lige prvakov na velikem platnu. Kot je še pojasnil vodja prireditve, so tekmovalci prišli praktično iz cele Slovenije, kar jih v društvu veseli, tako kot to, da je tudi letos bilo na prireditvi dobro vzdušje. Organizatorji se zahvaljujejo sponzorjem in vsem, ki so sodelovali pri pripravi turnirja in s tem omogočili lep športni dogodek.

Jure Ferlan