Zmago slavili Lučinski Farani

2.2.2023

Na praznični dan, 26. decembra, se je po dvoletnem premoru, ki ga je povzročila epidemija koronavirusa, v športni dvorani v Gorenji vasi odvil tradicionalni Božični turnir v malem nogometu.

Kot je povedal Domen Homec iz Športnega društva (ŠD) Sv. Urban, ki je organiziralo turnir, tega ni bilo niti v času gradnje nove športne dvorane. Še v stari šolski športni dvorani so zaradi prostorskih razmer igrali na male gole, v novi dvorani pa po klasičnih futsal pravilih 4+1. Letos je sodelovalo šestnajst ekip, katerih člani so prišli iz Poljanske doline, Selške doline, Žirov, Idrije, okolice Ljubljane in celo ekipa iz Izole. Na turnirju, ki je potekal cel dan, se je na tribunah zbralo lepo število gledalcev in navijačev. Zmago na turnirju za leto 2022 je dosegla ekipa z imenom Lučinski Farani, ki je v razburljivem finalu z rezultatom 4 : 3 premagala ekipo Graffiti iz Selc. 

Nagrade in pokale za najboljše je podelil župan Milan Čadež. Domen Homec se v imenu ŠD Sv. Urban zahvaljuje vsem, ki so kakorkoli pripomogli pri organizaciji in uspešni izvedbi turnirja.

Jure Ferlan