Znani rezultati senzoričnega ocenjevanja

19.11.2020

Konec septembra so na Razvojni agenciji Sora v ocenjevanje senzoričnih lastnosti na Biotehniškem centru Naklo posredovali 13 izdelkov iz skupin piškoti in jogurti.

Veseli so rezultatov, saj so bili vsi izdelki nagrajeni s priznanji, kar dokazuje visoko kakovost, ki je ključna značilnost izdelkov blagovne znamke Babica in Dedek.
Šest izdelkov (domači masleni piškoti, alenkini orehi, medenjaki, orehi, orehovi rogljički in domači prijatelj) je prejelo zlato priznanje, pet izdelkov (smetanove palčke, berlinške rezine, rozinovi kruhki, breskve ter huzarski hlebčki) srebrno, navadni grški jogurt in grški jogurt z okusom borovnice pa sta dosegla potrebno število točk za prejem bronastega priznanja. Prejemniki priznanj iz občine Gorenja vas - Poljane so Petra Potočnik s Hotavelj, Anica Gartnar s Srednjega Brda, Majda Hladnik iz Kladij, Matej Ržek z Gorenjega Brda, Majda Možina iz Dolenčic in Stanka Homec iz Studorja.
O rezultatih senzoričnega ocenjevanja alkoholnih pijač, sadnih in zelenjavnih izdelkov na Biotehniški fakulteti vas obvestimo v naslednji številki Podblegaških novic.

Kristina Miklavčič, Razvojna agencija Sora