Župan sprejel Manjo Slak

22.6.2023

Sredi maja je župan Milan Čadež na občini gostil državno prvakinjo v streljanju z zračno pištolo Manjo Slak in njenega trenerja, predsednika Strelskega društva Gorenja vas Aleša Koširja.

Manja Slak, članica Strelskega društva Gorenja vas, se je strelstvu zapisala v šestem razredu osnovne šole. Je članica slovenske mladinske državne reprezentance. 

Kot so spomnili na občini, je že lani postala državna podprvakinja v streljanju z zračno pištolo pri kadetinjah, z Gašperjem Božičem pa sta bila v absolutni konkurenci tretja v mešanih parih. »Letos marca se je v Estoniji udeležila svojega prvega evropskega prvenstva v streljanju z zračno pištolo in osvojila odlično četrto mesto v mladinski konkurenci. S tem je dosegla najboljšo slovensko uvrstitev, ki je ta čas najvišja slovenska uvrstitev v Evropi.« V začetku junija se je v Nemčiji udeležila mladinskega svetovnega pokala, konec junija pa bo nastopila na tekmi strelskih upov na Češkem, so še pojasnili na občini in dodali, da jo vrhunec letošnje sezone čaka julija, ko se bo udeležila mladinskega svetovnega prvenstva v Južni Koreji. Župan ji je v prihodnjih tekmovalnih sezonah zaželel še veliko športne sreče.

Mateja Rant