Aktualno

21.4.2022

Pomladni pohod

V Turističnem društvu Stari vrh vas vabimo na Pomladni pohod, ki bo v soboto, 30. aprila, ob 16. uri. Zbor bo pri Družinskem parku na Grebljici na smučišču Stari vrh. Po južnem pobočju Starega vrha se bomo sprehodili do sedla med Koprivnikom in Mladim vrhom in se čez Mladi vrh vrnili proti koči na Starem vrhu, kjer nas bo čakala malica in bomo prižgali kres. Priporočljive so palice, primerna pohodna oprema in lučke. Na fotografiji: Stari in Mladi vrh, čez katerega se bomo podali na Pomladanskem pohodu.


Dan za kulturne in kulinarične sladokusce

Dvorec Visoko bo letos zaznamovalo pestro dogajanje za vse okuse, prav posebna pa bo zadnja majska nedelja. V nedeljo, 29. maja, bo Dvorec Visoko prežet s kulturo in kulinariko v pravem pomenu besede. Pozno dopoldan bodo prvi na svoj račun prišli otroci – majhni, malo večji in tisti, ki otroka nosijo v srcu, saj bomo na Dvorec Visoko že drugo leto zapored pripeljali delček Pripovedovalskega festivala. Ta je sicer v marcu potekal v Cankarjevem domu pod okriljem Zavoda Homo Narrans. Nato bo za lačne sladokusce poskrbljeno z nedeljskim kosilom – šlo bo za kulinarični dogodek, kjer bo zadišalo po tradiciji. Popoldan pa bo spet posvečen kulturi: povabili vas bomo na Zmenek s slovenskimi skladatelji – koncert v izvedbi Hiše kulture Celje, kjer bodo vrhunski glasbeniki preigravali melodije slovenskih skladateljev od baroka do danes.


Koncerti vrhunskih glasbenikov

V okviru projekta Crngrob naokrog, ki ga Razvojna agencija Sora izvaja v partnerstvu z Javnim skladom za kulturne dejavnosti, izpostavo Škofja Loka, Kulturno-zgodovinskim društvom Lonka Stara Loka, Loškim muzejem, Župnijo Stara Loka in Občino Škofja Loka, bodo v maju in juniju v štirih cerkvah na Škofjeloškem izvedli različne koncertne vsebine vrhunskih glasbenih ustvarjalcev. Dopolnili jih bodo z ustvarjalnim projektom Romarski vrtec, v cerkvi v Crngrobu pa bodo potekala turistična in strokovna vodenja, na ogled bo tudi razstava fresk, je pojasnila vodja projekta Kristina Miklavčič. V cerkvi Marijinega vnebovzetja na Gori (Malenskem vrhu) bo 7. maja ob 20. uri nastopil Mešani pevski zbor Megaron, 4. junija ravno tako ob 20. uri pa mednarodno uveljavljene zasedbe in posamezniki, kot so Ansambel za staro glasbo Cappella Carniola, Akademska folklorna skupina France Marolt, MPZ Crescendo in Vokalna skupina Cantabile.

 

Za še več dogodkov spremljajte spletno stran Zavoda Poljanska dolina