Baklo sprejel tudi župan Milan Čadež

22.7.2021

Med potovanjem po vseh slovenskih občinah je slovenska olimpijska bakla minuli torek obiskala tudi občino Gorenja vas - Poljane.

V torek so v občini Gorenja vas - Poljane gostili slovensko olimpijsko baklo. Izpred Šubičeve hiše v Poljanah sta jo ponesli olimpijki Ema Klinec in Nika Križnar, k sodelovanju pa so povabili tudi vsa občinska športna društva, ki so se odzvala v zelo velikem številu, je pojasnila Jera Miklavčič iz Zavoda Poljanska dolina. Baklo so si nato po poti za Soro do Dolenje Dobrave podajali člani športnih društev, na cilj na Trgu Ivana Regna, kjer jo je sprejel župan Milan Čadež, pa sta jo ponesla olimpijec Anton Kosmač in paraolimpijka Ana Justin.

S potovanjem slovenske olimpijske bakle želijo organizatorji olimpijski duh pripeljati v vsako slovensko občino. Bakla bo namreč s pomočjo več kot pet tisoč tekačev, ki jo bodo nosili, obiskala vseh 212 slovenskih občin, pri čemer sodelujejo lokalni ljubitelji športa, zdajšnji in nekdanji športniki, otroci in številni prepoznavni občani. Slovenska bakla je izdelana iz nerjavnega recikliranega jekla in bukovega lesa – jekla kot simbola trdnosti in trajnosti ter bukovega lesa kot simbola modrosti in samozavesti. Plamenico zaključuje silhueta Triglava, ročaj pa objema pet olimpijskih krogov iz jekla, simbolov povezovanja.

Mateja Rant