Iz županovega dnevnika

23.10.2020

Izbrani dogodki iz županovega pestrega urnika, ki obsega tako projektno vodenje dela občine kot soustvarjanje dogodkov.

22. 9. - Sestanek z DRSI o projektih na našem območju. V krožišču Poljane se začnejo dela, za cesto Lučine–Suhi dol je v postopku odkup potrebnih zemljišč, za odcep Gor. Dobrava–Todraž je zaključena parcelacija za potrebna zemljišča in v pripravi so pogodbe za odkup. Za glavni most v Gorenji vasi bo v začetku leta objavljen razpis za izvajalca del.

22. 9. - Sestanek s predstavniki podjetja Spar, pogovarjali smo se o možnosti trgovine v Poljanah.

24. 9. - Ogled delovišča z direktorjem GGD v Gorenji Žetini, kjer se izvajajo obsežna dela sanacije ceste, ki so znotraj časovnega načrta.

25. 9. - Na Dvorcu Visoko smo jesensko ponudbo popestrili z buhteljni in terjakom.

29. 9. - Prvi sestanek na temo projektiranja ceste Gorenja vas–Hotavlje z izvajalcem PNG. Podal sem usmeritev, da se v večjem delu drži obstoječe trase in da se obe vasi poveže tudi s pločnikom.

1. 10. - V Cerknem na praznovanju občinskega praznika naših sosedov

4. 10. - Na predstavitvi knjige Priden bodi in delaj pri Koconu v Suhem Dolu

6. 10. - Na pogostitev sem povabil marljive prostovoljce, ki so čez poletje urejali bajer pri Topličarju.

10. 10 -  Na Visokem smo se po natanko petih letih srečali akterji prireditve ob največjem točilnem pultu in sklenili, da bomo podobno zgodbo še izvedli.

12. 10. - Z županom iz Cerknega sva imela sestanek na temo nove cestne povezave Hotavlje–Cerkno kot 4. razvojne osi. Podobno kot pri obvoznici Gorenja vas sva ponudila sodelovanje za hitrejše napredovanje projekta s tem, da občini prevzameta izdelavo prostorskega načrta skupnega pomena.

14. 10. - Imeli smo investicijski nadzor s strani Sektorja za zmanjševanje posledic naravnih nesreč – MOP na sanaciji ceste Hleviše–Žetina. Ugotovljeno je bilo, da dela napredujejo skladno s pogodbo.