Jaka Šinkovec še vpisuje nove paciente

24.3.2022

V ambulanti Koprivec, kjer je začel delati Jaka Šinkovec, dr. med., še vpisujejo nove paciente.

"Vpisujejo se pacienti iz bližnje in širše okolice, saj praktično v območju petdesetih kilometrov proti Gorenjski in Ljubljani ni ambulante, ki bi še vpisovala," pojasnjuje mladi zdravnik. "Veliko jih prihaja iz Šiške, mnogo je tudi pacientov, ki so se preselili iz drugih držav in tukaj prvič izbirajo zdravnika. Paciente iz Kranja, denimo, usmerjajo ali na Bled ali pa k nam."

Pomanjkanje družinskih zdravnikov je opazno posebno v Ljubljani, in kot ugotavljajo v Ambulanti Koprivec, se vpisanim ni težko peljati štirideset minut do ambulante v Gorenji vasi, obenem so hvaležni za možnost obravnave. Nove paciente bodo v ambulanti sprejemali do zapolnitve mest. Tisti, ki bi se želeli vpisati, lahko pokličejo na telefonsko številko 04 518 06 04 ali pa vse potrebno opravijo na spletni strani, zavihek eSodelovanje. Pacienti naj pri dosedanjem zdravniku uredijo, da prepošlje zdravstveni karton v novo ambulanto, nato pa med delovnim časom Jake Šinkovca osebno podpišejo opredelitev. S sabo je treba prinesti zdravstveno kartico.

Do aprila je urnik ambulante ob ponedeljkih dopoldne med 6.30 in 13.30, ob četrtkih popoldne med 13.00 in 19.30, v petek pa delajo izmenično. Na novo se je zaposlila diplomirana medicinska sestra Tamara Čuk, zato bo od aprila dalje urnik nekoliko spremenjen: ob ponedeljkih popoldne, ob četrtkih dopoldne in ob petkih izmenično.

Damjana Peternelj