Krajevna organizacija Rdečega križa (KORK) Gorenja vas

5.12.2019

Konec leta predvsem druženja za starejše

Jesen je na stežaj odprla vrata novim dogodkom. Srečanji za starejše smo pripravili v Lučinah in Stari Oselici, 21. novembra ga bomo organizirali še v Gorenji vasi.

V našem KORK-u imamo porazdeljen program čez celo leto. Po dolgih vročih poletnih mesecih nas september spet spravi v svoj ritem. Začnemo z meritvami krvnega tlaka, sladkorja in holesterola, skupine za samopomoč že komaj čakajo na svoja tedenska druženja in potepanja. September, ki se tako bahavo pričenja odevati v tople mavrične barve, nas zvabi v Lučine, kjer prav na koncu meseca pripravimo kosilo za starejše: za sveto mašo poskrbi župnik Jože Kovačič, kulturni program, kosilo, klepet in druženje je skrb nas prostovoljk, pevskega zbora. Ne smem pozabiti vseh domačink, ki vsako leto napečejo toliko dobrot, da si lahko vsak odnese malo sladkega priokusa tudi domov, zato nas taki dogodki povezujejo iz leta v leto bolj.
Prva oktobrska nedelja, še lepše ovenčana v barve jeseni, nas najde na drugem koncu, na drugi višini. Stara Oselica, varno čepeča v tistem bregu gori, je z župnikom Janezom Cerarjem naša gostiteljica že sedmo leto. Najbolj se razveselimo vsakega, ki pride vsakič, pa vsakega, ki pride prvič. Tako prisrčna je bila s svojo izjavo 86-letna 'mamca', ki je prišla prvič: »Joj, tekuj je lep, nism vedla, de je tekuj fajn, joj, kuk krat bom nejk še lohk paršla?«
Res smo bili vsi srečni, ker je bil letos obisk iz Podgore zavidljiv. Prišla sta tudi podžupan Anton Debeljak in predsednik KS Trebija Miha Mrak. Bili smo ju zelo veseli!
Vsakemu posebej se zahvaljujem za prihod na naše dogodke, vsakega posebej, ki pa ne pride, pa vabim; spremenite navado, pridite, bodite nov cvet v našem jesenskem šopku. 21. novembra ob 16. uri imamo zamišljeno prednovoletno druženje za starejše v Gorenji vasi. Upam, da dobimo eno prav provokativno gostjo. Zadnji teden meseca zbiramo prijave za Ponikvo in Klic dobrote, ki bo 27. novembra. Vmes pa prošnje, hrana, rojstni dnevi, obiski po domovih, take in drugačne vrste pomoči, skratka dolgčas ni, dela pa dosti.
Poiščite nas, kadar ne gre ... Pa srečno!

Marija Knafelj, predsednica KORK Gorenja vas