Nenaklonjeno leto

24.12.2020

Covid-19 nam kroji čas in onemogoča stike v iztekajočem se letu. Vendar je treba paziti na svoje zdravje! Sami lahko največ pripomoremo k zajezitvi te nadloge.

Nič kaj obetavno se ni niti začelo niti se tako ne zaključuje letošnje delo v naši krajevni organizaciji Rdečega križa. Na glavo nam je postavilo vse. Nismo mogli organizirati nobenega kosila za starejše niti zdravstvene postaje, zbiralne akcije oblačil in obutve, prednovoletnega druženja, osebnega stika s starejšimi ... Vendar je treba paziti na svoje zdravje! Sami lahko največ pripomoremo k zajezitvi te nadloge.
Se je pa povečala stiska nekaterih naših občanov. Kolikor so nam le dopuščala sredstva, smo pomagali s hrano, paketi, plačilom položnic, pripeljali smo kar nekaj pohištva, gospodinjskih aparatov, tudi oblačil in obutve, računalnik za vse, ki sami niso zmogli. Saj zato smo tukaj, mar ne? Skoraj vsak med nami lahko pomaga. Čas je tak, da se moramo, res moramo, še bolj povezati – in ni vrag, da prihodnjega leta ne začnemo in zaključimo na bolj human način. Človek je družabno bitje, potrebujemo drug drugega. V teh zoprnih časih je še toliko bolj pomembna povezanost z vsemi v svoji soseski, pa čeprav na daljavo, na razdaljo.
Rada bi se iz srca zahvalila vsem, ki ste nam pomagali v tem letu. Nekateri med vami ste se še posebno odrezali! Hvala vam, hvala, da ste tako zelo sočutni. Obdržite to lepo navado tudi v letu, ki je pred vrati. V duhu celega leta tudi prednovoletno obdarovanje starejših, kot smo ga bili vajeni, odpade. Hvala bogu obstajata Pošta Slovenije in Loška zadruga! Odločili smo se za darilne bone slednje. V teh dneh ste jih že prejeli, kajne?
Zahvalo izrekam tudi vsem našim prostovoljkam. Za vse poti, vso skrb, vse obiske in vsa dobra dela. Ni jih malo. Le tako naprej! Vsem vam pa želim predvsem zdravja! To je vrednota, ki nam pomeni vse.

Marija Knafelj, predsednica KO RKS Gorenja vas