Nova zobozdravnica v Gorenji vasi

19.11.2020

V začetku avgusta je ambulanto Mance Peternelj prevzela Živa Veber, dr. dent. med., iz Ljubljane.

"S tem sem prevzela tudi njene paciente, ki imajo prednost pri opredelitvi, prav tako pa so vrata odprta tudi za vse, ki so mi pripravljeni zaupati. Verjamem, da bosta v obojestransko zadovoljstvo, sodelovanje in odnos rasla in se razvijala. Pacienti, ki bodo želeli ostati, bodo pri prvem obisku ambulante podpisali novo izbiro," pojasnjuje mlada zobozdravnica. V ekipi sta poleg nje še zobna asistentka Klavdija Pivk in Marija Demšar iz zobotehničnega laboratorija.
Program je 70-odstotno namenjen otroškemu in preventivnemu zobozdravstvu, 30-odstotno pa programu za odrasle, vendar je ta že zaseden. Delovni čas ambulante je ob ponedeljkih in torkih od 12.30 do 19.30, od srede do petka pa od 6.30 do 13.30. V njihovi pristojnosti je tudi izvajanje sistematskih pregledov za Osnovno šolo Poljane in Podružnično šolo Javorje, tako k vpisu vabijo predvsem vse otroke tega šolskega okoliša. "Priporočljivo je, da otrok zobozdravstveno ambulanto obišče že pri dopolnjenem enem letu starosti. Vedno je lažje in lepše preprečevati kot pa zdraviti. Poskrbite za zdravje svojih in otrokovih zob ter jim omogočite brezskrben in lep nasmeh za vse življenje."

"Splet okoliščin me je iz Ljubljane pripeljal v čudovito Poljansko dolino, nad katero sem z vsakim dnem bolj navdušena," pojasnjuje mlada zobozdravnica in doda, da so jo prijazni in odprti ljudje, prijetna atmosfera in življenje v manjši sredini že prepričali.

Epidemija korenito spremenila način dela 
Trenutna epidemiološka situacija je spremenila tudi način dela. "Da zavarujemo vas in sebe, so potrebni dodatni zaščitni ukrepi, ki krepko vplivajo na delovanje ambulante in na potek naročanja. Zaradi zaščitnih ukrepov je dnevno naročenih manj pacientov kot pred epidemijo. Paciente prosimo za razumevanje in potrpežljivost, v ambulanto pa naj prihajajo samo popolnoma zdravi. V primeru povišane telesne temperature, prehlada, kašlja, bolečin v grlu ali žrelu, spremembah pri vohanju in okušanju, občutku težkega dihanja ali stiskanja v prsnem košu, bolečin v mišicah, prebavnih težav (driska, bruhanje), pozitivnega izvida testa na okužbo z virusom SARS-CoV-2 oziroma na bolezen covid-19 ali stika z okuženo osebo, naj pravočasno pokličejo v ambulanto," svetujejo. Na ta način bo termin lahko prevzel drug, zdrav pacient, čakalna doba pa se ne bo po nepotrebnem podaljševala.

Damjana Peternelj