Občinskim nagrajencem podelili priznanja

22.7.2021

Pred praznikom dneva državnosti je župan Milan Čadež na manjši slovesnosti podelil priznanja občine za leto 2020, saj je lani slavnostna akademija ob občinskem prazniku zaradi epidemioloških razmer odpadla.

V svojem nagovoru je poudaril dosežke preteklega leta ter aktualno dogajanje v občini in državi, prejemnikom priznanj pa se je zahvalil za njihov doprinos h kakovostnejšemu življenju v lokalni skupnosti ter k večjima prepoznavnosti in ugledu občine.

Plaketo občine za organiziranje in razvoj športa v preteklih petdesetih letih je za Športno društvo Poljane prevzel predsednik Gašper Klinec. Priznanja občine so prejeli: mag. Jurij Kumer za prispevek k razvoju kmetijstva ter vaške in kulturne podobe Hotavelj, Pavel Razložnik za dolgoletno vodenje štaba Civilne zaščite občine, Vinko Dolinar pa ga je kot predsednik prevzel v imenu Čebelarskega društva Sovodenj ob šestdesetletnici delovanja in čebelarjenja s kranjsko sivko na sonaraven način. Zaradi zadržanosti se podelitve nista udeležila Jože Stržaj, župnik v Poljanah, ki je priznanje prejel za zgledno pastoralno delo in obnovo sakralnih objektov v Župniji Poljane, in Sara Peternelj, nagrajenka župana za dosežene športne uspehe v alpskem smučanju. Slovesnost ob podelitvi priznanj so z glasbenimi točkami popestrile mlade glasbenice Maruša Šubic z violino in Nika Justin s klarinetom, obe učenki Glasbene šole Škofja Loka, ter dijakinja Umetniške gimnazije Koper Loti Feltrin z igranjem na klavir.

Damjana Peternelj