Uspešna jubilejna sezona Pokala polanskih puklov

25.9.2020

Za organizatorji in kolesarji je jubilejna, deseta sezona Pokala polanskih puklov. Tudi letos je za točkovanje štelo pet "puklov": Stari vrh, Pasja ravan, Javorč, Lubnik in Blegoš.

Ideja, da bi povezali kolesarske tekme na Škofjeloškem, je bila realizirana pred desetimi leti. "Priprave na letošnjo jubilejno sezono je prekinila situacija v zvezi z novim koronavirusom, zato do zadnjega nismo vedeli, ali bo športne prireditve sploh možno organizirati. Uspelo nam je. Že prva tekma na Stari vrh je bila uspešna in tudi udeležba je bila nad pričakovanji, tako kot potem na naslednjih dirkah. Letos veliko tekem po Sloveniji ni bilo in verjetno je razlog tudi v tem. Z vsemi petimi dirkami smo zelo zadovoljni. Kolesarji so Pokal polanskih puklov v teh letih že dobro sprejeli, na roko nam je šlo lepo vreme, imamo bogate nagrade ... Z organizacijo skrbimo tudi za promocijo Poljanske doline," je po zadnji dirki, vzponu na Blegoš, povedal Niko Stržinar, predsednik ŠD Marmor Hotavlje in vodja Pokala polanskih puklov.
ŠD Marmor Hotavlje je bilo organizator zadnje tekme: 22. Vzpona s kolesi na Blegoš za veliko nagrado Kras Sežana in Memorial Lojzeta Oblaka. Hkrati je dirka štela za občinske naslove. V pokalu sodelujejo še organizatorji preostalih štirih dirk: ŠD Poljane, ŠD Špik Lučine, ŠD Sv. Urban in T4M – ŠZ Škofja Loka.
V skupnem točkovanju Pokala polanskih puklov so bili pri moških najboljši trije Matej Drinovec, sicer kolesar Kolesarskega kluba Kranj, Tadej Aleš iz ŠD Koloka in kot tretji Tilen Potisk iz ŠD Poljane. Pri ženskah je zmagala Maja Cvirn Činku (KD LPP) pred Regino Laznik (KK Zapravljivček) in Tanjo Žakelj (Unior Devinci). Katja Ferlan iz KD Belaunce je bila skupno šesta.

Maja Bertoncelj