V Gorajtah pravljično tudi poleti

23.7.2020

Pravljična dežela Gorajte razveseljuje že deset let, a doslej le v decembru.

"Dolgo smo že razmišljali, da bi te čudovite predstave izvajali tudi med letom, in končno nam je to uspelo," pove organizatorka pravljičnih radosti Danica Kordež, ki s svojim partnerjem Boštjanom Sečnikom že desetletje skrbi, da v osrčju Gorajt lahko stopite v samo srčico pravljice. 

Poletne in jesenske predstave bodo na istem prostoru kot decembra – v Virmašah pri Škofji Loki, prav tako z zelo pestrim programom. Le s to spremembo, da so tokrat predstave plačljive. Ponujajo simpatično doživetje z 18 živimi pravljičnimi liki. Potep po pravljičnih poteh povezuje vila, ki skupaj z otroki obišče kar nekaj junakov iz pravljic. Posebnost teh predstav je pravljično bogata scenska postavitev, v kateri pravljični junaki poskrbijo za posebno vzdušje, dodana je tudi unikatna glasbena spremljava. To je dovolj razlogov, da se odpravite od doma in preživite prijetno nedeljsko popoldne v družbi nadvse priljubljenih junakov iz pravljic, ki večno živijo v naših srcih. Predstave so vsako nedeljo, in sicer po dve predstavi. Prva se začne ob 16. uri, druga ob 17. uri. Le močno deževje lahko to prepreči, v primeru, da le zmerno dežuje, se na potep po pravljični deželi odpravimo kar z dežniki. 

V prečudovitem pravljičnem svetu po novem ponujajo tudi triurna otroška praznovanja rojstnih dni pod vodstvom animatorjev. Rojstni dan je lahko pravljično obarvan, združen z lovom za skritim zakladom, izbrati pa je mogoče še paintball, ki je namenjen otrokom od sedmega leta dalje.